5 filmů, ve kterých herci při natáčení málem natáhli bačkory. Bylo to těsné!

Redakce

Natáčet filmy není žádná sranda. Obzvlášť pro některé herce. Mnozí z nich do svých rolí dali celé tělo i duši. Makali tak urputně, že přitom skoro přišli i o život. Jaké herce a filmy máme na mysli?

Podfukáři (2013). Skupina iluzionistů předvádí ve filmu bravurní a nebezpečné kousky. Isla Fisher při natáčení jedné z takových scén málem přišla o kejhák. Herečka byla připoutána řetězy ve vodní nádrži. Ve snímku se měla dostat z této šlamastiky dříve, než k ní pomocníci pustí piraně. V této scéně však Isla skutečně bojovala o život. Zasekly se jí řetězy. Skutečně se z nich nemohla dostat. Docházel jí dech i čas. Filmový štáb si myslel, že svoji roli hraje velmi dobře. Vůbec je nenapadlo, že to, co předvádí, je skutečné. Naštěstí se jí z řetězů podařilo dostat. Z vody jí poté pomohl ochotný kaskadér.  

Osamělý jezdec (2013). Johnny Depp podal ve filmu Osamělý jezdec velmi dobrý herecký výkon. Na některé kousky odmítal kaskadéra. To se mu stalo skoro osudným. Johnny cválal na koni a při jízdě se mu uvolnilo sedlo. Silné zvíře s ním vláčelo skoro po zemi. Herec se musel rozhodnout, zda se pustí a nabije si kokos nebo si nechá rozmlátit hlavu nohama koně. Vybral si první variantu. A udělal dobře. Nic vážného se mu nestalo až na pár odřenin.

Police Story (1985). Police Story je jeden z nejúspěšnějších filmů s Jackie Chanem v hlavní roli. Herec nás ohromil svým bojovým uměním. Během svého života utrpěl zranění snad na každém kousku těla. V tomto snímku se mu ale povedlo něco extra. V jedné scéně sjel z několikametrového sloupu po svých končetinách. Málem se u toho zabil. Naštěstí to přežil, ale s bolestivými následky. Ruce i nohy měl popálené do krve. Nějakou dobu trvalo, než se jeho kůže zotavila.

Rocky 4 (1985). Zajímalo by vás, proč scény v ringu vypadají tak opravdově? Je to jednoduché. Ony totiž opravdové jsou! Režisér Sylvester Stallone chtěl, aby bojové scény vypadaly autenticky. Z tohoto důvodu se herci bušili navzájem doopravdy. Při scéně s Dolphem Lundgrenem si Stallone přál, aby to do něj protivník napálil co největší silou. Sylvestr to skoro nepřežil. Při jedné z mnoha ran do hrudníku se zhroutil. Oteklo mu srdce a musel jet rychle do špitálu.

Divoká řeka (1994). Film divoká řeka si ve své době nezískal mnoho příznivců. Meryl Streep do něj ale dala vše. Skoro za snímek položila život. V osudný den herečka měla za sebou už více než patnáct natáčecích hodin. Režisér Curtis Hanson po ní chtěl, aby znovu sjela po vodě náročný úsek. Meryl nechtěla, protože byla už moc unavená. Nakonec se nechala přemluvit. V nebezpečném úseku se převrátila do ledové vody. Strhával ji s sebou velký proud. Zničenou herečku se štábu nakonec podařilo vytáhnout. Z tohoto zážitku si odnesla minimálně podchlazení.

4 pokračování starých filmových trháků. Byl to ale dobrý nápad?

Temná díla světové kinematografie aneb 3 nejodpornější filmy všech dob. Podíváte se?

 

Témata:,