Největší Jacksonův trest dětí? Jděte spát bez televize!

Hana-Slivova

Producent Teddy Riley vzpomíná, jaký byl Michael Jackson otec. “Každý den svým dětem četl,” říká.

Děti Michaela JacksonaVětšina z nás má Michaela Jacksona v paměti jako krále popu, který v 80. a 90. letech vyprodával sebevětší koncerty. Jako skvělého tanečníka ve videoklipech, případně jako tak trochu tragickou postavu s doslova strhanými rysy, již právě přivedli před soud.
Producent Teddy Riley, který s Jacksonem pracoval například na albu Dangerous nebo HIStory, poznal zpěváka i v roli otce jeho dvou dětí, Paris a Prince. Těm byl Riley představen poprvé v roce 2001, kdy spolu s Jacksonem dělali na skladbě pro album Invincible. O Jacksonově otcovství hovořil Riley pro MTV.

Rodičovství jako hlavní téma debat
“Když jsem se měl s dětmi poprvé setkat, byl jsem hodně nervózní,” vypráví Riley. “Když přišly za námi do pokoje, představil mě jako Theodora. Ne jako ´Teddyho´ nebo tak něco. A pak mi děti řekly: Ahoj, Theodore, a bylo to vlastně moc fajn."
Riley vzpomíná hlavně na to, jak moc Jackson svoje děti miloval a jak na ně byl fixovaný.  “Každý den jim četl. I když jsme ve Virginii natáčeli Invincible, nevynechal jediný den.” Rodičovství prý bylo ostatně hlavní téma jejich debat, obzvlášť, když došlo na metody trestů. “Tohle bylo pro Michaela velmi citlivé téma, protože jako dítě velmi trpěl pod tvrdou taktovkou svého otce Joe Jacksona. Říkal, že svoje děti by nikdy v životě takhle nevedl. Nejlepší trest podle něj bylo poslat je ´do kouta´. Do postele bez televize. Michaelovy výchovné metody jsem samozřejmě akceptoval, ale myslím si, že mohl být trošku tvrdší,” uzavírá Teddy Riley.

Témata: