Titulní roli v britském seriálu Pán času poprvé ztvární žena!

Redakce

Titulní roli v nových dílech britského seriálu Pán času (Doctor Who) poprvé ztvární žena! Po několika týdnech spekulací tvůrci z BBC oznámili, že časem bude ve sci-fi seriálu cestovat herečka Jodie Whittaker, známá například rolí matky zavražděného chlapce v kriminálním seriálu Broadchurch.

Pětatřicetiletá Whittaker převezme roli v seriálu po devětapadesátiletém Peterovi Capaldim, který v lednu po čtyřech letech oznámil odchod. „Má velké srdce, které je třeba ke ztvárnění této zvláštní postavy,“ uvedl Capaldi na adresu své nástupkyně.

Novou představitelku role v oblíbeném seriálu BBC oznámila v krátkém klipu odvysílaném po finále tenisového Wimbledonu. Whittaker se stane již třináctou osobou, která si zahraje hlavní roli v seriálu, jež se vysílá už od roku 1963.

V minulosti hráli Pána času například John Hurt nebo David Tennant. „Chci fanouškům vzkázat, že z mého pohlaví nemusí mít strach,“ uvedla Whittaker, která se poprvé objeví už v letošním vánočním speciálu. BBC jej bude v Británii vysílat 25. prosince.

Video: Salma Hayek tančí salsu v pyžamu a je to boží

Zemřel režisér George A. Romero, otec filmových zombíků