10 důvodů, proč milovat Toma Cruise

Redakce

Tom Cruise je jeden z nejúspěšnějších a nejznámějších herců za posledních třicet let. Známe ho z filmů jako Top Gun, Misson Impossible, Interview s upírem i mnohých dalších. Jeho kariéra se vyvíjela skvěle, ale v osobním životě neměl na růžích ustláno. Dokážeme vám, že je Tom Cruise klaďas.

  1. Je opravdový hrdina. V roce 1998 viděl na ulici muže, jak okradl bezbrannou ženu o její šperky. Nezaváhal ani minutu a spolu se svými bodyguardy se pustil do pronásledování zloděje. Dostihli ho a předali ho do rukou policie.
  2. Má soucit. Jednou viděl z auta, jak ženu na ulici srazilo auto. Pro jistotu se zajel podívat do nemocnice, aby se ujistil, že je žena v pořádku. Když zjistil, že má zlomenou nohu a žebra a není pojištěná, zaplatil za celé léčení.
  3. Umí vydělat peníze. Jeho majetek se odhaduje na 480 milionů dolarů. Na seznamu nejbohatších herců mu patří třetí místo. Není ale škrt a dokáže penězi pomoct tam, kde je právě třeba.
  4. Neměl jednoduché dětství. Jeho rodina se hodně stěhovala, takže během čtrnácti let vystřídal patnáct různých škol. Než se Tom Cruise rozhodl pro hereckou kariéru, zvažoval, že by se stal katolickým knězem. Dnes vyznává scientologickou víru.
  5. Šikanovali ho. Protože byl pokaždé novým dítětem ve městě, stal se často terčem šikany. Přestože byl malý a hubeňoučký, naučil se rychle bránit. Lehké to ale neměl ani doma, kde ho často bil jeho násilnický otec.
  6. Miluje svou maminku. Mary Lee, Cruisova matka, nakonec násilnického muže opustila a odstěhovala se z Kanady do USA. Toma a jeho tři sestry vzala s sebou. Tom se od své matky naučil tvrdě pracovat a aby pomohl uživit rodinu, dělal i ty nejpodřadnější práce.
  7. Trpí dyslexií. Jako by toho se stěhováním a šikanou nebylo dost, ještě měl Cruise problémy se čtením. Nedokázal si zapamatovat, co čte. Až když v 19 letech dostal svou první hereckou roli, zjistil, že by to mohl být v kariéře problém. Proto soustředil veškerou svou pozornost na to, aby si vytvořil fotografickou paměť, a ukládal si obrázky scénáře ve své hlavě.
  8. Autorka Interview s upírem se mu draze omluvila. Anne Rice, autorka knižní předlohy k filmu Intervivew s upírem, původně byla silně proti, aby Cruise hrál ve filmové adaptaci. Když ale film zhlédla, změnila názor. Zaplatila skoro 8 tisíc dolarů za inzerát v novinách Daily Variety a omluvila se za některé své komentáře, ve kterých o Cruisovi zapochybovala.
  9. V Japonsku slaví Den Toma Cruise. 10. října se v zemi vycházejícího slunce slaví. Hvězda navštívila Japonsko hned několikrát a Japonci ho prostě zbožňují.
  10. Nepotřebuje kaskadéry. Tom Cruise odmítá kaskadéry a dvojníky a téměř všechny akční scény točí sám. I když to znamená, že musí třeba viset z letícího letadla. Klobouk dolů, Tome!

Tak jde čas s dětmi Harryho Pottera: Jak dnes vypadají Albus Severus Potter nebo Rose Weasley?

Zakázaný les v Londýně: Vžijte se do role Harryho, Rona, Draka, Hermiony a dalších

Témata: