10 female power songů, které vám okamžitě dodají sebevědomí

Redakce

První rande, večeře u jeho rodičů, schůzka se šéfem kvůli zvýšení platu nebo třeba státnice. Každá z nás má někdy slabou chvilku, kdy o sobě zapochybuje. Právě tehdy přichází čas na povzbudivé songy silných žen, jako je Madonna, Beyoncé nebo třeba Aretha Franklin. Nechte si do žil napumpovat pořádnou dávku sebevědomí!

  • „Man! I Feel Like a Woman!“ Shania Twain. Shania Twain se cítí jako ženská a vy budete taky, až si s ní zazpíváte: “Holky potřebují pauzu. Dneska si vyrazíme ven. Nechceme žádný románek, chceme si jen pořádně zatancovat!”
  • „Run the World (Girls),“ Beyoncé. “Kdo šéfuje světu? Holky!” A pojďme si to všechny zakřičet aspoň dvacetkrát po sobě, to by bylo, abychom se nezačaly hned cítit líp!
  • „I Will Survive,“ Gloria Gaynor. Zamilovaná písnička všech gayů a holek, co dostaly kopačky. “Tady už nejsi vítaný. Byls to ty, kdo se mě pokusil zranit svým sbohem. Myslel sis, že se zhroutím a umřu? Kdepak, já ne, já přežiju!” A vy ten rozchod přežijete taky. Jak zpívá Gloria, máte celý život k žití a všechnu lásku na rozdávání, a dokud to tak je, tak přežijete. 
  • „Girl on Fire,“ Alicia Keys. “Vypadá jako holka, ale je to plamen, jasný, že ti vypálí oči. Radši koukej jinam, aspoň to zkus. Ale její jméno nikdy nezapomeneš. Je na vrcholku světa, nejžhavější ze všech žhavých holek.” A jen ona a Alicia Keys ví, že je tak trochu opuštěná v opuštěném světě.
  • „Beautiful,“ Christina Aguilera. Když už vás přestane bavit James Blunt, který vám to cpe pořád dokola, zkuste to s Christinou. Všechny víme, že klučičí komplimenty bývají účelové, ale když vás pochválí kamarádka, tak jste asi fakt Beautiful!
  • „Express Yourself,“ Madonna. Zahazujete se s klukem, co za to nestojí? Nechte si poradit od Madonny. “Zasloužíš si to nejlepší, takže jestli tohle není ono, tak jdi o dům dál. Druhý nejlepší není dost dobrý. Samotné ti bude líp!”
  • „F*ck You,“ Lily Allen. Naštval vás šéf, přítel nebo protivný řidič, co zavřel dveře tramvaje přímo před vaším nosem? “Fuck you” je song, který právě potřebujete!
  • „Roar,“ Katy Perry. Katy Perry našla svůj hlas kočkovité šelmy a nebojí se ho použít. Z nuly se stala hrdinka. Až budete potřebovat dodat odvahu, zazpívejte si s Katy.
  • „Let It Go,“ Idina Menzel. Písnička je sice z disneyovské pohádky, ale její poselství není jen pro princezny. “Bezchybná holčička je pryč. Je čas zkusit, co dokážu, otestovat své hranice a překročit je. Žádné správně a špatně pro mě neplatí. Žádná pravidla, jsem volná!”
  • „Respect,“ Aretha Franklin. Všechno, co Aretha žádá, je trocha respektu. Nezapomeňte, že si ho zasloužíte i vy!

5 nejlepších western klipů aneb zatančete si v pouštním prachu

5 demo verzí písniček, které předcházely slavným hitům: Jak zněl původně Thriller od Michaela Jacksona?

Témata: