10 filmových osobností, které nikdy nevyhrály Oscara

Redakce

Někteří herci jsou, zdá se, smolaři. I když hrají ve velkofilmech, Oscaři je stále míjejí. Kdo je kromě Leonarda DiCapria, o kterém se to všeobecně ví, také chudák, co ještě nemá zlatou sošku, protože ho akademie ignoruje?

  1. Jak už jsme zmínili výše, nejznámějším oscarovým smolařem je Leonardo DiCaprio. Sice hrál ve filmech jako Vlk z Wallstreet, za který byl nominován naposledy, a sice v roce 2014, nebo Pláž, ale zlatou sošku prostě nikdy nedostal. Ani za Nespoutaného Djanga, kde byl podle nás úchvatný.
  2. Johnny Depp je další chudák. I když má na kontě několik nominací na Oscara, například za Sweeney Todda, sošku si domů nikdy neodnesl.
  3. Tom Cruise. Získat Oscara je pro něj Mission Impossible.
  4. Joaquin Phoenix. Ani sexy herec s jizvou na rtu ještě nemá Oscara. Nominován byl například za vedlejší roli v Gladiátorovi, ale vždycky mu to někdo vyfoukl.
  5. Ani Edward Norton ještě nezískal Oscara. Nominace sice na kontě má, naposledy za film Birdman v roce 2015, ale ani jednu neproměnil.
  6. Sexy zrzka Amy Adams je taky zoufalá. Hraje v dobrých filmech, ale Oscara jí to ještě nevyneslo.
  7. Šedý vlk Harrison Ford byl nominován jen jednou, a sice v roce 1986 za Svědka. Od té doby ani nominace, natož výhra. Herec se asi pohřbil filmy o Indianovi Jonesovi.
  8. Blonďatá diva Michelle Pfeiffer měla zatím taky smůlu. Nominovaná na Oscara už byla třikrát, ale zatím si sošku domů neodnesla.
  9. Ani napomádovaný John Travolta Oscara nezískal. Nominován byl dvakrát, ale bohužel mu to nevyšlo ani za Horečku sobotní noci, ani za Pulp Fiction.
  10. Naši desítku uzavírá Liam Neeson, který je zatím také bez Oscara.
Témata:, ,