10 filmových trháků, které letos musíte vidět

Stefan-Titka

Za pár dní se budou vyhlašovat Oscaři za rok 2012. My se ale díváme dopředu, a tak jsme pro vás vybrali deset filmů, které budou podle našeho názoru stát za to v roce 2013. Máte jiného favorita? Dejte nám vědět v komentářích!

Smrtonosná past: Opět v akci/A Good Day to Die Hard

Kdo s kým: Režisér John Moore (Za nepřátelskou linií, Satan přichází, Max Payne) s kým jiným než s Brucem Willisem. A možná přijde i Patrik „Rytmus“ Vrbovský.
Proč se těšíme: Dvě slova – John McClane. Možná trochu zestárnul, na vlasy ho už taky moc neužije, ale je na něj spolehnutí vždy, když se objeví nějaká ta teroristická hrozba. Možná trochu risk, ale na druhou stranu, čtyřka nebyla úplně marná. Doufejme, že John McClane ještě není na odpis.
Kdy: 14. 3. 2013

http://www.youtube.com/watch?v=61UqRmDjwgc

 

Iron Man 3

Kdo s kým: Původně scenárista Shane Black, klasik akčního filmu zodpovědný za hity jako Smrtonosná zbraň, Poslední skaut nebo Poslední akční hrdina, režíruje miláčka Hollywoodu Roberta Downeyho Jr. V dalších rolích Gwyneth Paltrow, Don Cheadle, Ben Kingsley nebo Paul Bettany.
Proč se těšíme: Protože to konečně vypadá, že nám na miliardářském playboyovi Tonym Starkovi bude opravdu záležet. A protože dvojka byla opravdu špatná (recenze). Soudě podle traileru ubylo Downeyho živelného bonvivánství a nastoupila temnota, která je v posledních komiksových adaptacích hodně in a na diváky funguje. 
Kdy: 2. 5. 2013

Lesní duch/The Evil Dead

Kdo s kým: Celovečerní debut uruguayského režiséra Fede Alvareze je remake kultovního hororu Evil Dead, kterým režisér Sam Raimi kdysi odstartoval kariéru. V hlavních rolích se představí zatím nepříliš známí Shiloh Fernandez, Jane Levy, Jessica Lucas a Lou Taylor Pucci. Pod scénářem je podepsaná i držitelka Oscara za film Juno Diablo Cody.
Proč se těšíme: Těšit se asi není to správné slovo, spíš se trochu obáváme. Trailer nás docela zvednul ze židle; nebo vy snad dokážete sledovat scénu z traileru, kde někdo olizuje čepel nože tak, že si řeže jazyk na dvě půlky, bez toho, abyste se ošili?
Kdy: 9. 5. 2013

Velký Gatsby/The Great Gatsby

Kdo s kým: Naposledy se Baz Luhrmann a Leonardo DiCaprio sešli u filmu Romeo a Julie v roce 1996, po dlouhých 17 letech si spolupráci zopakovali. Přidali se i Carrey Mulligan a Tobey Maguire.
Proč se těšíme: Protože obrázky, které jsme měli možnost vidět v traileru, jsou zkrátka boží. Adaptovat jedno z nejklasičtějších děl americké literatury Francise Scotta Fitzgeralda vizuální optikou režiséra filmů Romeo a Julie, Austrálie a Moulin Rouge je něco, co na plátně prostě musíme vidět. A možná, že ne jednou.
Kdy: 16. 5. 2013

Nymfomanka/The Nymphomaniac

Kdo s kým: Lars von Trier s Charlotte Gainsbourg. A Charlotte Gainsbourg vzhledem k tématu filmu zřejmě se všemi  – včetně Shii LaBeoufa, Willema Dafoa, Stellana Skarsgarda, Jamieho Bella i Umy Thurman.
Proč se těšíme: Protože je to Lars von Trier, a ten má v rukávu vždy nějakou kontroverzi. Vzhledem k názvu filmu asi ani nikoho nepřekvapí, že film vznikne ve dvou verzích: jedné artové a druhé hardcore artové (přeloženo do češtiny: cenzurované a necenzurované). Snímek bude navíc rozdělený do dvou částí.
Kdy: 30. 5. 2013

 

Star Trek: Do temnoty/Star Trek Into Darkness

Kdo s kým: J. J. Abrams (Ztraceni, Mission: Impossible III, Super 8) má teď sice napilno kvůli novým Hvězdným válkám, ale pokračování úspěšného Star Treku natočit ještě stihnul. A hlavní záporák s tváří Benedicta Cumberbatche (Sherlock)? Bereme!
Proč se těšíme: Protože J. J. Abrams je nový Steven Spielberg a blockbustery dokáže točit tak, že mu to slupneme i s navijákem. Star Trek: Do temnoty vypadá, že nebude výjimkou a že se v něm bude hrát o hodně.
Kdy: 6. 6. 2013

http://www.youtube.com/watch?v=MeLp2qr2iCg

 

Muž z oceli/Man of Steel

Kdo s kým: Na režisérské stoličce schopný Zack Snyder (300: Bitva u Thermopyl, Strážci – Watchmen, Sucker Punch), v hlavních rolích Henry Cavill, Amy Adams, Kevin Costner, Russell Crowe a Diane Lane.
Proč se těšíme: Hlavně proto, že naposledy to Bryanu Singerovi s filmem Superman se vrací tak úplně nevyšlo a bylo by dobré, kdyby někdo této ikonické postavě vrátil reputaci. Úspěch či neúspěch filmu bude zároveň rozhodovat o dalším osudu dlouho odkládané týmovky Justice League ze stáje DC Comics.
Kdy: 20. 6. 2013

 

Světová válka Z/World War Z

Kdo s kým: Marc Forster si tentokrát odskočil ze země Nezemě (Hledání Země-Nezemě, Quantum of Solace) do světa, který je ve válce se zombíky. Bude ve společnosti Brada Pitta a Mireille Enos (seriál Killing). 
Proč se těšíme:
Zombie epidemie jsme tu sice už měli, ale tahle adaptace stejnojmenného knižního bestselleru vypadá přece jen až příliš velkolepě, než abychom ji dokázali přehlédnout. Brad Pitt a zombící? Co na tomhle může nevyjít?  
Kdy:
20. 6. 2013

 

Kick-Ass 2: Balls To the Wall

Kdo s kým: Režíruje Jeff Wadlow (Cry Wolf, Nikdy to nevzdávej), který na postu vystřídal Matthew Vaughna, věnujícího se dalšímu dílu X-Men. Ve svých rolích Kick-Asse a Hit-Girl se vracejí Aaron Taylor-Johnson a Chloe Grace Moretz. Zajímavý přírůstek v ansámblu představuje Jim Carrey.
Proč se těšíme: Protože jednička byla komiksový nářez a tak nějak doufáme, že dvojce se tu neuvěřitelnou energii podaří zopakovat. A samozřejmě se nemůžeme dočkat Hit-Girl.!
Kdy: 27. 6. 2013

Hobbit: The Desolation Of Smaug

Kdo s kým: Nic podstatného se od první části nemění. Megaprojekt opět diriguje Peter Jackson a v cestě pokračuje Martin Freeman spolu s mnoha trpaslíky.
Proč se těšíme: Úvodní díl nás úplně neuspokojil (recenze), ale zároveň nechceme házet flintu do žita. Samozřejmě, že prostřední díl může ztroskotat na tom, že skončí jen jako předehra toho závěrečného, my ale pevně doufáme, že nás Martin Freeman s družinou překvapí. Navíc pořád čekáme na draka Šmaka!
Kdy: 12. 12. 2013

Témata:,