10 málo známých zajímavostí o kočkách, které neví ani největší milovníci těchto chlupáčů

Redakce

Milujete kočky? A toto o nich víte?

  1. Kočkoland
    Disneyland v Kalifornii se v noci stává územím toulavých koček. A provozovatelé parku jim to rádi dopřávají! Nechávají jim jídlo, chovají se k nim jako k mazlíčkům a když je potřeba, poskytnou jim i zdravotní pomoc. Proč? Kočky totiž hubí myši, kterých je v obrovském centru zábavy spousta.
  2. Freddie Mercury, největší milovník koček
    V roce 1985 vydal frontman kultovních Queenů sólové album, které výslovně věnoval „svému kocourovi Jerrymu a také Tomovi, Oscarovi, Tiffany a všem ostatním milovníkům koček v vesmíru. Všichni ostatní se můžou jít vycpat.“
  3. Nejtlustší kočka na světě
    Tu už teď nepoznáte, tedy alespoň ne takovou, která by byla v Guinessově knize rekordů. Tento rekord totiž přestali vyhlašovat, aby zabránili obezitě koček způsobené cíleným vykrmováním.
  4. Mrtvolky jako dárek?
    Pokud máte kočku, která se dostane ven, už vám asi párkrát v botě nebo u postele přistál mrtvý ptáček či myška. Myslíte, že to je dar od mazlíka, který vás miluje? Omyl! Kočky to dělají proto, že vás považují za neschopné zvíře, které si není schopno samo obstarat potravu.
  5. Čtyřnohý kamarád
    S kočkami to není jako se psy, jejich důvěru si musíte zasloužit. Pokud na vás kočka mrkne nebo při pohledu na vás pomalu přivírá a zase otevírá oči, znamená to, že vás považuje za přítele.
  6. Kočičí spisovatelka
    Jistý fyzik v jedné své knize zaměnil zájmeno já za my a neměl dost času to opravit. Z toho důvodů zapsal svou kočku jako druhého autora díla.
  7. Prokletí černých číč
    Mnoho útulků v anglicky mluvících zemích nedává k adopci černé kočky v období Halloweenu. Bojí se totiž, že by je lidé využívali k rituálním obětem, což se bohužel skutečně často děje.
  8. Jasnovidec Oskar
    Kocour Oskar žije v jednom britském pečovatelském domě. Měl být rozptýlením pro stařečky, desetileté zvíře ale bylo extrémně antisociální. Jen tu a tam se s někým sám od sebe pomazlil – a ten člověk pak během pár dní zemřel. Oskar takto údajně předpověděl už stovku úmrtí.
  9. Zachránkyně Máša
    Chlupatá ruská kočka se dostala na stránky bulvárních magazínů, když před jistou smrtí zachránila odložené novorozeně. To leželo v zimě a na sněhu úplně samo. Máša k němu vyšplhala, aby ho mohla zahřívat a mňoukala, dokud nepřivolala pomoc.
  10. Jako lidé
    Kočičí mozek je tomu lidskému podobný na 90%. To je víc než u mozku psího. Takže kdo že je ten nejlepší přítel člověka?

Příšerně znetvořenou kočku zachránila malá dívka. Neuvěříte, jak dnes zvíře vypadá

Pár si před lety osvojil malé koťátko, nyní má doma nejdelší kočku na světě