10 rad, jak přežít letošní advent ve zdraví

Redakce

Vánoce jsou zase na blízku. Obchody jsou naplněné kýčovitými ozdobami a šílenými lidmi, kteří chtějí vykoupit půlku supermarketů. Už je to opět tady, nevyhnutelný a všudypřítomný stres. Nejraději byste se zahrabali hodně hluboko pod zem a vylezli až po Vánocích? To nemusíte. Poradíme vám, jak přečkat tyto krušné časy.

  1. Vykašlete se na domácí povinnosti

Všichni zase jako každý rok šílí s předvánočním úklidem. Není na škodu mít doma čisto, ale přehánět by se to nemělo. Řádné uklízení bytu či domu člověku může zabrat téměř celé dva dny. To je přece zbytečné plýtvání času a nervů. Raději si hoďte nohy na stůl a žádný úklid neřešte. Vánoční svátky jsou úplně stejné dny jako ty ostatní s tím rozdílem, že nemusíte do práce či školy. Užívejte si volna, přehnaný úklid nemá žádný smysl.

  1. Přečtěte si konečně nějakou knížku

Celý rok si plánujete přečíst nějakou knížku? Teď máte možnost. Ponořte se naplno do fikčního světa. Pomůže vám to odpoutat se od předvánočního času, který je plný stresů. Navíc konečně splníte úkol, který si neustále zadáváte – přečíst za rok alespoň jednu knihu.  

  1. Dárky nakupujte výhradně na internetu

Pokud byste rádi někoho obdarovali, dárečky nakupujte zásadně jen na internetu. Vyhnete se velkému množství lidí v obchoďácích. U počítače budete sedět sami, můžete u něj i pít kafe a nikdo do vás nebude strkat s vozíkem.  

  1. Cukroví nepečte, ale objednejte si ho

Pochopitelně každý se chce na Vánoce dobře najíst. Cukroví je na těchto svátcích jedna z nejlepších věcí. Háček tkví v tom, že pečení různých druhů sladkého trvá dlouho. Navíc se může stát, že se vám to nepovede. Proč byste se měli nervovat pečením cukroví, když si ho můžete objednat? Utratíte za něj sice nějaké peníze, ale na rozdíl od toho vašeho bude i k jídlu.

  1. Poslouchejte muziku

Muzika člověka vždy uvolní a v adventních stresujících dnech dvojnásobně. Dejte si do sluchátek nahlas své oblíbené interprety, zalezte si do postele a jednoduše relaxujte. Před Vánoci doporučujeme tuto činnost dělat každý den. Pokud bude potřeba, někdy klidně i vícekrát!

  1. Zbytečně se nepřejídejte

Cukroví před Vánoci budete mít schované. Pochopitelně vás bude lákat si ho dát ještě před Štědrým dnem. Teď ale vážně, nejezte ho! Přece nechcete, aby vám bylo zle již před Vánoci. Šetřete si žaludek. O svátcích budete litovat toho, že už vám skoro nic nezbylo. A to by bylo vážně nemilé!

  1. Nedívejte se na vánoční filmy

Vánoční filmy jsou o lásce, štěstí a pohodě. Navíc mají vždy šťastný konec. Raději se na ně nedívejte. Bude vám smutno z toho, že váš život není tolik růžový jako ve filmu. Pokud postrádáte partnera, na takové filmy rozhodně zapomeňte. Mohli byste se u nich i rozbrečet.

  1. Jděte se bavit

Práce a povinnosti vám nikam neutečou. Zahoďte všechny stresy za hlavu a jděte se s přáteli někam bavit. Nezáleží na tom kam. Hlavně u sebe mějte svoje nejbližší. Skvěle se odreagujete a zapomenete, že nějaké Vánoce vůbec existují.

  1. Klidně se opijte

K uvolnění je někdy potřeba alkohol. Když to nejde jinak, chopte se se svými přáteli nějaké láhve a dejte se do toho. Nyní nadešly dny stresu. Z tohoto důvodu se máte právo hodně opít.

  1. Nenavštěvujte velké supermarkety

Pokud je to možné, nenavštěvujte v době adventu velké supermarkety. Pošťuchování košíky s dalšími nakupujícími a dlouhé čekání u pokladen není nic příjemného. Takové věci dokáží otrávit den úplně každému. Vrhněte se raději do menších obchodů, kde se také dá nakoupit.  

5 nejlepších vánočních trhů v Evropě

10 nejkrásnějších vánočních citátů: Na Vánoce vedou všechny cesty domů