10 rozdílů mezi muži a ženami: Muži mají větší… mozek

Redakce

Rozdíly mezi muži a ženami nespočívají jen v pohlaví, ale i v dalších věcech. Připravili jsme pro vás ty nejzajímavější z nich.

  1. Žertování

Muži mají lepší smysl pro humor. Používají ho při všech vhodných příležitostech. Pánové si často vtipkováním chtějí přilákat pozornost žen. Dámy naopak žertují zřídkakdy a mužskému humoru příliš nerozumějí, říká se.

  1. Pocení

Muži se potí mnohem více než ženy. Slečny mohou mučit svá těla, jak dlouho chtějí, ale nikdy se nezapotí tolik jako muži. Dalším rozdílem je pach. Pánové jsou cítit na sto honů na rozdíl od dam.

  1. Postižení

Mezi námi žijí i tací, kterým při narození příroda nadělila nějakou tělesnou vadu. Většina postižených lidí jsou muži. Větší procento žen tyto potíže minou.

  1. Onemocnění

Hormony ženám zaručují častá onemocnění. Muži mohou být rádi za svůj hormonální systém, protože je obtěžují nemoci o 40% méně než ženy.

  1. Mozek

Muži se mohou pyšnit větším mozkem než ženy. Pozor! To ale ještě neznamená, že jsou chytřejší. Testy dokazují, že IQ žen je podobné jako to mužské i přesto, že velikost mozku je rozdílná.

  1. Čich

Ženy mají vytříbenější čichové buňky. Cítí mnohem více pachů než muži, dokonce i z větší vzdálenosti. Příroda dala do vínku dámám o 50% více čichových buněk než pánům.

  1. Uzákoněné tresty

To, že jsou muži větší agresoři než ženy je všeobecně známé. Zajímavé však je, že ženy za své nesprávné činy dostávají menší sazby než muži. Není to nespravedlivé?

  1. Způsob sebevraždy

Když se ženy chtějí zabít, podle statistik preferují předávkování léky. U mužů je to jiné, ti se chtějí připravit o život jinými způsoby. Skok z vysoké budovy nebo zastřelení pistolí jsou pro ně ideální.

  1. Plavání

Ženy se naučí rychleji plavat než muži. Dokáží se na hladině udržet snadněji. Není to dané lehčí váhou, ale stavbou těla.

  1. Stárnutí

Mužské tělo stárne rychleji než to ženské, kromě kůže. Na té se tvoří vrásky u obou pohlaví stejně. Pánové postupem věku ztrácí více životní energie než dámy. Žena v 60 letech má stejný metabolismus jako muž ve 45. To vysvětluje fakt, že ženy své životní partnery přežívají.

16 způsobů, jak si v roce 2016 víc užít sex: Milovat se jen kvůli finále je jako vědět, jak dopadne film o Titaniku (blbě)

16 osob, které je nutné v roce 2016 poslat k vodě: Pesimisty, ždímače energie i závistivce