10 slavných herců, kteří odmítli velké role z bizarních důvodů

Redakce

Pro ty, kteří v nich nakonec hráli, se staly zásadními filmy kariéry. Někteří slavní herci opravdu prohloupili, když nepřijali role, pro jejichž tvůrce byli první volbou. O to podivnější je to v případech, kdy odmítnutí přišlo z opravdu směšného důvodu...

  1. Sean Connery odmítl hrát Gandalfa, protože nepochopil scénář
    Je to tak. Když se ho na to ptali po premiéře Společenstva prstenu, řekl doslova: „Četl jsem knížku, četl jsem scénář, viděl jsem film a stejně to pořád nechápu!“
  2. Pierce Brosnan si myslel, že v kostýmu Batmana bude vypadat jako trouba
    Do Batmana z roku 1989 chtěl režisér Tim Burton do hlavní role obsadit Pierce Brosnana. Ten, když viděl kostým, ale odmítl se slovy, že „žádného muže, který si obleče slipy přes elasťáky, nelze brát vážně“.
  3. John Travolta několikrát odmítl film Chicago, protože nechtěl hrát v misandrickém snímku
    Part protřelého právníka Billyho Flynna mu byl nabídnut několikrát, ale Travolta pokaždé rázně odmítl. Později řekl, že původní hra je „o partě ženských, co nesnáší chlapy“.
  4. Eddie Murphy označil Krotitele duchů za totální nesmysl
    Během společného natáčení snímku Záměna se Dan Aykroyd svěřil Eddie Murphymu, že by ho chtěl do filmu o partě, která chytá duchy. Slavný komik se mu vysmál s tím, že to zní jako úplná blbost. Když si vezmeme, v čem Eddie hraje, tak tuhle jeho hlášku moc nechápeme…
  5. Eminem mohl být hvězdou sci-fi, ale nechtěl odjet z rodného města
    Ve sci-fi trháku Elysium měl původně hrát Eminem, ale odmítl režiséra Neila Blomkampa proto, že nikdy nenatáčí filmy mimo svůj rodný Detroit.
  6. Frank Sinatra se z Drsného Harryho vymluvil na osm let staré zranění
    Během natáčení Mandžuského kandidáta si Sinatra poranil zápěstí. Když pak skoro o dekádu později zkoušel zvednout typický kolt Harryho Callahana, připadal mu prý těžký jako Throvo kladivo, a tak roli přepustil Clintu Eastwoodovi.
  7. Tom Cruise kladl příliš mnoho otázek ohledně Střihorukého Edwarda
    I když Burton o Cruise do hlavní role hodně stál, herec pořád nebyl schopen pochopit, jak Střihoruký Edward funguje. Ptal se, jak chodí na záchod nebo jak vydržel celé ty roky bez jídla. Režiséra s divokou fantazií to nakonec tak otrávilo, že si raději vybral Johnnyho Deppa.
  8. Will Smith chtěl kompletně překopat scénář Nespoutaného Djanga
    Nejen že podle něj to měl být Django, kdo nakonec zabije hlavního záporáka, především ale chtěl Will Smith z Tarantinova westernu udělat milostný příběh a ubrat násilí. S tím si přece nemohl myslet, že uspěje?!
  9. Russel Crowe odmítl hrát Wolverina, protože nechtěl být známý jako „pan Wolfman“
    V Gladiátorovi má Crowe vlka na brnění, ale nechtěl být hned v dalším filmu spojován s tímto zvířetem. Že Wolverine je Rosomák, mu asi nedošlo. No, dobře pro Hugha Jackmana, pro kterého je muž s drápy životní rolí.
  10. John Candy měl pro roli v Krotitelích duchů podivnou prosbu
    Candymu byla nabídnuta role Louise Tullyho, herec ji ale chtěl přijmout jen pod podmínkou, že dodá postavě německý přízvuk a bude u sebe neustále mít dva německé ovčáky. „Sorry, Johne, možná příště,“ tak zněla reakce tvůrců.

17 zajímavých faktů o známých hororech, které jste (asi) nevěděli

Galerie: Hororové plakáty k filmům o Harry Potterovi