10 tipů, jak být single a šťastný

Redakce

Občas to vypadá, že se svět proti singlům spikl a že veškeré štěstí světa je vyhrazeno pro páry. Ale občas je zdravé užít si čas o samotě, poznat sám sebe a počkat, až přijde ten správný čas na nový vztah. Jak na to?

  1. Nepřestávejte o sebe pečovat

Jestli jste nikdy nežili sami, může vás nově nabytá svoboda vést k tomu, abyste přestali uklízet, chodit doma oblečení, zrušit objednávku na depilaci nebo přestat nosit make up. Jenže to by byla chyba! Pečujte o svůj vzhled jako kdykoliv předtím. Není na tom nic povrchního.

  1. Poznávejte nové lidi

Byla by chyba zavírat se doma jen proto, že nemáte partnera, s kterým vyrazit na nějakou akci. Obvolejte své kamarádky, ať už single, nebo zadané, a vydejte se do světa. Najděte si nové kamarády, rozšiřte si obzory a třeba vás někde venku čeká i další nová láska.

  1. Cestujte

Ti, kdo zkusili sólo cestování, přísahají, že je to nejlepší věc na světě. Poznáte sami sebe, nahlédnete na své problémy z jiné perspektivy, seznámíte se se spoustou zajímavých lidí a zvýšíte si sebevědomí. Dnes už se na nikoho nekouká skrz prsty, když cestuje sám, a přibývá ženských sólo cestovatelek. A jestli si na to přece jen netroufáte, vezměte kamarádku nebo kamaráda a hurá na cestu!

  1. Zkuste něco nového

Díky tomu, že nemusíte trávit čas ve dvou a dělat kompromisy, máte najednou spoustu volna. Vyplňte ho koníčky, které jste dřív nestíhali, nebo zkuste nové. Nikdy není pozdě začít se učit hrát na klavír, tančit balet, malovat akvarely nebo třeba cvičit taekwondo. Možná z vás nebudou mistři, ale o to přece vůbec nejde!

  1. Nenechte se litovat

Berte příležitost k single životu jako dar, ne jako prokletí. A nenechte nikoho, aby vás přesvědčoval o opaku. I když vás někdo bude litovat a snažit se hledat chybu ve vás, nedejte se. Často jsou to lidé, co si jen sami sebe neumí představit na vašem místě, protože nemají odvahu a sílu být ani chvíli sami.

  1. Dopřejte si čerstvý start

V páru má člověk tendenci zapadnout do vyjetých kolejí a přijmout částečně životní styl svého partnera. Právě teď je ten pravý čas, kdy můžete udělat změnu. Chcete jíst zdravěji, změnit práci, pořídit si psa nebo se třeba přestěhovat do zahraničí? Není nač se ohlížet, tak s chutí do toho!

  1. Dostaňte se do formy

Single život vám dává dost času a prostoru pro to, dostat své tělo do parádní formy. Kupte si permici do fitka nebo se přidejte do běžeckého kroužku a pravidelně si dejte do těla. Krom toho, že poznáte novou partu, budete navíc vypadat skvěle a taky se tak cítit. Sport totiž vyplavuje endorfiny, hormony štěstí!

TOP 22 věcí, které příčetná žena nikdy nevyřkne

10 důvodů, proč je podzim ta pravá sezóna na pořádné sexuální radovánky (Bonus: 5 pozic, které jste ještě nezkoušeli)