10 tipů na vánoční dekorace aneb jak si vyzdobit interiér, než přijde Ježíšek

Redakce

Vánoce už ťukají na dveře, je čas se na ně připravit. Vyzdobte si interiér vánočními dekoracemi a nasávejte plnými doušky atmosféru Vánoc z vašeho bytu. Prozradíme vám, které ozdoby letos letí.

  1. Řetěz z jídla

Sežeňte si pevný provázek a sušené ovoce, které se vám bude dobře navlékat na špagát. Nejlepší jsou nakrájené plátky jablka a pomeranče. Řetěz můžete prokládat i upečeným cukrovím. Poté jej vyvěste na místo, kam členové domácnosti nedosáhnou.

  1. Světlo v láhvi

Pořiďte si světelný řetěz a skleněnou láhev. Do sklenice provrtejte díru. Řetěz, který se klasicky používá na zdobení vánočního stromku, nastrkáte do láhve a rozsvítíte. Pokud si jich uděláte více, nebudete potřebovat v místnosti žádné jiné světlo a budete mít dokonalou vánoční atmosféru.

  1. Adventní věnec z cukroví

Na tác jednoduše naaranžujte upečené cukroví do tvaru věnce. Proložte ho živými větvičkami jehličnanu. Doprostřed kulatého věnce položte, podle libosti, jednu nebo čtyři svíce.

  1. Vánoční okno

Upečte a nazdobte perníčky. Několik z nich zavěste garnýž. Uspořádejte jej do vánočního nebo nějakého pravidelného tvaru. Doprostřed okna pověste vánoční hvězdu.

  1. Jednobarevné stuhy

Není nic jednoduššího než práce se stuhami. Obmotejte s nimi zábradlí u schodiště nebo je nalepte na misky s ovocem. Pozor! Nepřehánějte to s kombinováním různých barev. I jedna stuha v barvě místnosti může pěkně ozdobit pokoj.

  1. Zdobený ubrus

Najděte doma jednobarevný ubrus. Kupte si netřepivé látky ve dvou barvách, které spolu ladí. Vystříhejte z nich vánoční tvary – sněhuláky, zvonečky, andílky nebo stromečky. Ze spodu je špendlíkem připíchněte na ubrus.

  1. Živé květiny

Provoňte vaše místnosti barevnými květinami. Ty k Vánocům prostě patří. Všechny umělé ozdoby, které doma máte, musíte vykompenzovat živými kytkami. Nejpopulárnější jsou červené vánoční hvězdy. Pro výrazný vzhled na ně můžete nesypat stříbrné třpytky.

  1. Nedbalá mísa s ovocem

Nakupte si exotické ovoce, buráky a čokoládové figurky. Jídlo nemusíte trpělivě aranžovat. Bude úplně dostačující, když ho tam prostě jen naházíte. V tomto případě nedbalost bude vypadat hezky.

  1. Dětské obrázky

Při zdobení bytu nesmí chybět děti. Řekněte jim, ať vám namalují hezké obrázky. Pověste je tam, kde vám ještě zbylo nějaké místo. Nejlépe k vánočnímu stromku, ať mají malí rošťáci radost.

  1. Voňavá skořice

Kupte si několik kousků skořice. Svažte je dohromady barevnou mašličkou. Umístěte je na stůl. Při vánoční večeři ucítíte příjemnou skořicovou vůni.

5 nápadů na vánoční stolování: Tohle zkuste!

8 rad, co dělat, abyste přežili Vánoce: Sexujte, neuklízejte a cpěte se