10 věcí, které musíte udělat ve dvaceti, abyste měli šťastný život i po třicítce

Redakce

Když je člověk mladý, je také pěkně hloupý. Chce mít všechno, chce to hned a budoucností se moc nezabývá. Anebo se k ní upíná naopak až moc, a pak se jednou probudí a zjistí, že mu celý život protekl mezi prsty. Dali jsme dohromady seznam věcí, které byste ve dvaceti měli udělat, aby se vám to nestalo.

  1. Udělejte si přátele
    Čas nikoho nešetří, lidé přicházejí a odcházejí… Ve dvaceti, když je člověk svěží, by si ale měl najít lidi, kteří už s ním zůstanou po zbytek života. Po třicítce už totiž nikdo nemá čas vysedávat v barech a seznamovat se.
  2. Utvořte si vzpomínky
    Jinými slovy, nebojte se trochu riskovat a podnikat nejrůznější věci. Přesně tím se jednou jako nemohoucí budete bavit v domově důchodců.
  3. Randěte
    Líbí se vám? Pozvěte ho / ji někam! Nebojte se toho a neřešte, kam co směřuje, jak rychle to tam směřuje a co se stane, až to tam dorazí. Berte to jako průzkum trhu a až přijde čas na něco vážného, budete mít přesně jasno v tom, co hledáte.
  4. Pijte víc vody
    Vrásky, co se vám začnou tvořit později než ostatním, vám za to nepoděkují, ale vaše pleť zůstane déle mladší. Teď je vám to jedno, ale za deset let nebude, věřte nám.
  5. Spořte si
    Jasně, zníme teď stejně jako vaše máma, ale pár stovek stranou měsíčně vás nezabije a jednou si za to poděkujete.
  6. Věnujte se naplno svým koníčkům
    Teď je poslední období, kdy na to máte chuť, čas a i prostředky. Kdo ví, třeba se v jednom z nich tak zdokonalíte, že vás to nakonec bude živit. 
  7. Hlídejte si stopu na internetu
    Mít na Facebooku fotku z mejdanu, kde zvracíte a přitom vám kouká bradavka, to je sranda možná v pětadvaceti, v pětatřiceti už ale ne.
  8. Užívejte si svoje tělo
    A starejte se o něj! Jste ve vrcholné formě a lepší už to fakt nikdy nebude.
  9. Dejte si načas s usazením se
    A nemyslíme tím zrovna vztahy. Pokud nemáte jasno o své kariéře, nebojte se zkoušet různé věci, než se definitivně rozhodnete, co budete dělat dalších 40 let.
  10. Ničeho nelitujte
    Zbytečná věc, která vám bere energii a je úplně k ničemu. Prostě žijte.

9 nepříjemností, se kterými se musíte smířit během dlouhodobého vztahu

8 důkazů, které potvrzují, že konečně patříte mezi dospělé