10 zajímavostí o Hře o trůny, které neznají ani hardcore fanoušci

Redakce

Máte rádi Hru o trůny? Máte ji rádi fakt hodně? I tak se vsadíme, že alespoň polovinu z následujících věcí nevíte.

  1. Je matematicky dokázáno, že Tyjrion Lannister je hlavní hrdina
    Kromě toho, že jeho postava se jako jediná objevila ve všech dílech druhé a páté série, zveřejnila před časem skupina matematiků studii, ze které vyplývá, že Tyrion má v knihách G. R. R. Martina největší počet interakcí s ostatními postavami.
  2. Emilia Clarke aka Daenerys se při natáčení přilepila k záchodu
    Hned v první sérii musí Khaleesi sníst umělé koňské srdce. Herečka Emilia Clarke byla po natáčení scény tak ušpiněná od umělé krve, že se během pauzy na čůrání přilepila k záchodové míse. Navíc se svěřila, že celá věc byla dost nechutná. Možná ale tvůrcům šlo o to, aby Emilia měl autentický znechucený výraz.
  3. Iwan Rheon aka Ramsey Bolton chtěl původně hrát Jona Snowa
    Během konkurzů došel až úplně do finále, Kit Harington se ale tvůrcům zdál lepší. Iwana nicméně obsadili jako záporáka a musel hned podepsat smlouvu, že až do třetí série bude všem říkat, že v seriálu hraje prostě obyčejného kluka.
  4. Původní znělkou měla být píseň „Rains of Castamere“
    Tu pro seriál nahrála islandská kapela Sigur Rós a zazněla ve čtvrté sérii během Rudé svatby. Vůbec si neumíme představit, že by zněla v úvodních titulcích místo dobře známé úderné melodie…
  5. Autor knih G. R. R. Martin se měl původně v seriálu také objevit
    Zahrál si v pilotním dílu, který ale nikdy nespatřil světlo světa, a to kvůli přeobsazení postav Catelyn Stark a Daenerys Targaryen. Martin hrál jednoho z hostů na svatbě Dany a Kahla Droga. „Kvůli novým hercům byla celá scéna vystřižená a moje brilantní cameo tak zůstalo pohozené na zemi ve střižně!“ postěžoval si autor v jednom rozhovoru.
  6. Inspirací pro postavu Jofrreyho byl císař Caligula
    To nás vůbec nepřekvapuje. Šílený a krutý římský vladař, který pořádal orgie, miloval svou sestru a ze svého koně udělal senátora, se zdá být naprosto ideálním předobrazem odporného krále Joffreyho.
  7. Rudá kněžka Melisandre mohla být lví královnou
    Herečka Carice van Houten byla pozvána na konkurz na roli Cersei Lannister, v době, kdy se konal, ale natáčela snímek Nezvaní hosté, a tak se ho nemohla zúčastnit.
  8. Charles Dance coby Tywin Lannister musel reálně vyvrhnout jelena
    Jedná se hned o první scénu, v níž se otec klanu Lannisterů objeví. Den před natáčením si to herec zkoušel nanečisto, druhý den dostal další kus zvěřiny a musel jí před kamerou vyvrhnout vnitřnosti holýma rukama. Později řekl, že to byl dost úžasný pocit, ale pach krve nemohl smýt ještě dva dny.
  9. Každá jedna epizoda šesté série stála přes 10 milionů dolarů
    Docela změna oproti druhé sérii, kde museli tvůrci HBO prosit o 2 miliony navíc kvůli epizodě s bitvou na Černovodě, čímž její rozpočet navýšili na 8 milionů.
  10. Natalie Dormer ve scénáři četla jen repliky své vlastní postavy
    Herečka to řekla v show JImmyho Kimmela. Chtěla se tak coby zarytý fanoušek této fantasy ságy uchránit před spoilery, a tak se učila čistě party Margaery Tyrell, kterou ztvárnila. 

Fanoušci Hry o trůny, pro váš hezčí pátek: GALERIE prvních ofiko fotek z nové série!

Jak to mohlo být: Víte, kdo měl původně hrát vaši oblíbenou postavu ze Hry o trůny?