10 zajímavých faktů o ňadrech, které ještě možná neznáte

Redakce

Prsa nejsou zajímavá jen na pohled, ale i z hlediska jejich funkčnosti. Zjistěte o této oblíbené části těla zajímavé věci. Nepochybně vás některé překvapí.

  1. Existuje osm druhů bradavek

Někomu možná přijdou všechny bradavky stejné, ale není to tak. Máme jich osm. Vpáčené, vyčnívající, ploché, hrbolaté, nafouknuté, jednostranně vpáčené, chlupaté a mnohočetné. Zjistěte si, jaké máte vy.

  1. Na velikosti absolutně nezáleží

Myslíte si, že když nějaká žena má jen miniaturní ňadra nebo téměř žádná, nemůže kojit? Omyl! Všechna prsa jsou uzpůsobena tak, aby plnila svoji mateřskou funkci. Dokonce i ta nejmenší z nich. Z tohoto důvodu by neměli ani muži bazírovat na velikosti prsou svých přítelkyň. Vůbec na tom nezáleží.

  1. Ženy mohou dosáhnout orgasmu pomocí stimulace bradavek

Některé ženy dosahují orgasmu jen pomocí stimulace prsou. Hnětení bradavek působí na dívky stejně jako stimulace klitorisu. V ženském mozku se aktivuje oblast, která má na starosti vzrušení. Ta uvolňuje hormon oxytocin. Ženy přitom mají slastný pocit, který vnímají stejně jako orgasmus. Pozor! Takhle hladce to ale nefunguje u každé ženy, jen u některých.

  1. Ženy, které kouří, budou mít dříve povislá prsa

Kouříte hodně? Přestaňte s tím, pokud chcete mít alespoň do středního věku pěkná prsa. Kouření cigaret v těle ničí elastin, který má na starost pevnost kůže. Čím více v mládí kouříte, tím dříve budete mít prsa v teplákách. Beze srandy!

  1. Velikost prsou u žen se mění každou chvíli

Velikost ženských ňader se každý měsíc může změnit až o jednu velikost. Obzvláště to platí v době menstruace. Způsobuje to hlavně pracující hormon progesteron. Některým ženám se mohou mírně zvětšit prsa, když jsou vzrušené. Jedná se ale o tak malé zvětšení, že to okem téměř nepoznáte.

  1. Muži, kteří mají rádi velká prsa, jsou švorc  

Vědci zjistili podle studie, kterou prováděli před třemi lety, že většina mužů preferující velká prsa jsou na tom finančně špatně. Údajně to může být způsobeno tím, že velké množství tuku v nich vyvolává pocity, že dotyčná je lépe materiálně zabezpečená. Muži ze středních a vyšších finančních vrstev netoužili po velkých melounech nebo jim to bylo jedno.

  1. Spaní na břiše tvaruje prsa

Pokud jsou některé ženy zvyklé spát během noci neustále na břiše, tvar jejich prsou se pomalu bude měnit. Během spánku jsou ňadra přimačkávána a skřípána na různých místech. Z tohoto důvodu dívky mohou mít ráno trochu jiná ňadra, než když šly večer spát.

  1. Někteří jedinci mají více než dvě bradavky

Asi čtyři procenta jedinců z lidské populace trpí polymastií. Jedná se o vývojovou vadu, kdy má člověk na těle více mléčných žláz či bradavek. Tato porucha se může projevit někdy až v dospělosti. U žen zejména až v těhotenství.

  1. Váha ženského prsa se pohybuje průměrně kolem půl kila

Jedno ženské prso váží zhruba půl kila. To ovšem neplatí pro všechny. Některým dámám byla nadělena velká prsa. Jedno takové může vážit až čtyři kila. Nosit skoro osm kil vepředu není žádný med.

  1. Jedno prso je vždy citlivější než druhé

To, že jsou prsa žen v různých obdobích velmi citlivá a v jiných zase méně, je známé. Věděli jste ale, že slečny mají jedno prso citlivější než to druhé? U většiny dam je to levé, ale není to pravidlem.

8 zajímavostí, které jste nevěděli o líbání

7 věcí, které muži nesnášejí, když je dělá žena v posteli: Třeba když mu bez předešlé domluvy strčíte prst do zadku