8 způsobů, jak si otevřít víno bez vývrtky

Redakce

Je pátek. Chystáte se večer trochu zapařit a popít? Proč ne! A kdybyste se náhodou dostali do situace, že budete mít žízeň, láhev dobrého vína, ale žádnou vývrtku, mrkněte na deset tipů, jak takovou lahvinku pohodlně otevřít.

  1. Šroubem a kladivem
    Pokud máte k dispozici bednu s nářadím, popadněte delší šroub, navrtejte ho do korkové zátky a rozdvojeným koncem kladiva pak vytáhněte hřeb i se špuntem.
  2. Teplem
    Hodí se pro červené víno (nebo jakékoliv, které jste předtím nechladili). Hrdlo láhve pomalu zahřívejte pomocí horké vody nebo ručního hořáku. Teplo špunt postupně vytlačí ven.
  3. Vařečkou
    Hrdlo láhve přikryjte papírovou utěrkou, aby nevystříklo, a pomocí tenké vařečky špunt zatlačte dovnitř.
  4. Klíčem
    Pod úhlem 45° zabodněte do korku klíč a hýbejte s ním sem a tam, páčivým pohybem. Špunt tak po krůčkách vysunete ven.
  5. Botou
    Klasika všech venkovních popíječů. Láhev postavte do boty a několikrát s ní tak bouchněte o zeď. Nárazy špunt vystřelí a díky měkké podložce se láhev nerozbije.
  6. Botou naruby
    Opačná verze předchozího způsobu. Stiskněte láhev vína mezi stehny hrdlem dolů. Středně tvrdou botou pak bijte do dna láhve a špunt vylétne.
  7. Pumpičkou
    Nechte někoho, aby láhev přidržel, a špičatý konec pumpičky zapíchněte do špuntu. Pak už stačí jen párkrát stlačit píst a špunt pomaže ven jako raketa.
  8. Nožem
    Máte doma takové ty hodně tenké a špičaté nože, které jste dostali, ale netušíte, na co jsou, a tak se jen tak válí? Teď najdou využití! Prostě jedním z nich propíchněte špunt a tahejte.

Pili jste někdy zelené víno? Tohle konkrétní vám udělá opravdu hodně dobře

Co se dřív radilo těhotným ženám: Kuřte cigarety a dýchejte chloroform

Témata: