100°C vydávají s Reflexem koncertní DVD

petradamek

Původně mělo směřovat jenom do pomyslného šuplíku, dnes ale vychází jako příloha časopisu Reflex v nákladu sto pět tisíc kusů. Řeč je o prvním DVD mariánskolázeňských 100°C Live at Open Air Festival. Zajímavý je na tomto DVD nejen obsah, ale i způsob distribuce.

„Jsme pionýři téhle cesty, tohle v Česku ještě nikdo neudělal,“ říkají hrdě 100°C o svém historicky prvním DVD. Tedy ne, že by k časopisu přiložené CD nebo DVD bylo pro čtenáře časopisů kdovíjakou novinkou. Podstatný je v tomto případě fakt, že dílko vychází s Reflexem v opravdu 100 °C na Open Air festivalu, kde se natáčelo. Trumpetista z kapely záhy odešelmasovém měřítku, navíc se zachováním původní ceny tiskoviny.

Těšte se na netradiční verze skladeb
Tři hodiny odpoledne není zrovna doba, kdy se před festivalovými pódii tlačívávají davy. Jinak tomu nebylo ani na letišti v Panenském Týnci během loňského premiérového ročníku Open Air Festivalu.
Nutno ale říci, že prostor před hlavním pódiem se nakonec zaplnil poměrně slušně, publikum se bavilo, z tmavé oblohy naštěstí nezapršelo a Stupně tak mohli být s atmosférou spokojení.

Hodinový záznam koncertu je nabitý hity napříč všemi třemi deskami od prvních hitovek Azataki a Boring přes Jagger’s Not Dead až po poslední singl One Time.

Západočeská pětice (původní sextet nedávno opustil trumpetista Špalda) ale neprezentuje jenom studiový materiál, na to až moc ráda experimentuje. Většinu písniček kapela uchopila vcelku netradičně, některé více tanečně, další zase obalila do psychadelie nebo pro 100°C charakteristického ragga-dubové kabátku.

Velkým plusem DVD disku jsou vedle samotného koncertu bonusy. Můžete zkouknout DVD Live at Open Air Festivalšest videoklipů nebo nahlédnout do patnáctileté historie formace. Tady možná překvapí, že frontman Joshua jako teenager nosíval dready a zaručeně rozesměje pohled na jeho mladého bráchu, bubeníka Fíďu, v legračních brejličkách.

 „Co si neuděláš, to nemáš“ coby další tvrzení 100°C zdaleka není pouze hláškou do větru. Jednotliví členové se postarali o produkci, režii, střih a mix zvuku, tedy prakticky o veškeré stěžejní úkoly. Výsledkem je vizuálně zajímavá a dobře nazvučená podívaná.

100 °C
DVD Live at Open Air Festival

Témata:,