11 jednoduchých triků, jak si posílit sebevědomí: Chvalte se, zvyšte se a hýbejte se

Redakce

Sebevědomí je možné kultivovat psychologickým cvičením. “Fake it till you make it” – předstírej, než to dokážeš. Jde o to zprvu si mechanicky opakovat určitou mantru, po čase vám přejde do krve.

  1. Noste černou. Je to první krok na cestě věřit si. Výzkumy prokázaly, že lidé v černém jsou považováni za chytřejší, atraktivnější a sebevědomější než ostatní. Jako druhá alternativa je červená barva. Je dokonce tak agresivní, že ve sportu vám červený dres prý pomůže vyhrát.
  2. Hýbejte se. Cvičení dělá zázraky. Odplaví stres a zaplaví vás endorfiny. Budete méně vznětliví, máloco vás rozhází. Terapeuti to nazývají zvýšením prahu frustrace. Budete víc v souladu se svým tělem. (budete se sami sobě líbit)
  3. Zvyšte se. Nehrbit se je začátek. V práci si třeba stoupněte za stůl, opřete se a vypněte hruď jako Superman. Budete se cítit jako on.
  4. Ovládněte svoji vůni. Trocha parfému udělá zázraky s vaším okolím. Když víte, že voníte, cítíte se v pohodě a vypadáte tak. Prostě sebejistě.
  5. Popřejte si štěstí a úspěch. A taky druhým. Pozitivní očekávání totiž není jen náhoda, ale víra v sama sebe, že to dokážete.
  6. Meditujte. Snižuje to krevní tlak, naučí vás to správně prodýchat celý den, posílí to schopnost empatie, dostane vás to do komfortní zóny. Budete se cítit soustředěni a vytěsníte negativní pocity.
  7. Ohulte basy. Jaksi podvědomě basy a hluboké tóny v písničkách navozují pocit síly. Poslouchejte žánr dle vkusu a ucítíte, jak se vám do uší vlévá kouzelný posilující elixír. Duc duc.
  8. Uvěřte svému PR. Je to jako na sociálních sítích. Tam se předstírá běžně. V životě to jde taky. Hlavní je svému lepšímu obrazu uvěřit. Překvapivě se to stane realitou.
  9. Šaty dělají člověka, hadry vandráka. Babička měla pravdu. Investujte do obleku na míru nebo něčeho, co je stylové. Pocit úspěchu se dá koupit.
  10. Zanadávejte si. Ulevte svým emocím, nenechte to v sobě dusit a bublat. V případě, že ovšem budete sekýrovat moc často, vybudujete si toleranci a efekt nadávek bude menší.
  11. Chvalte se. (pravidelně) A dejte si na ledničku nálepku s: “Ty to dokážeš!” Jste přece hrdinové.

Řekni mi, co máš na profpicu, a já ti řeknu, jaký jsi

10 hipsterských restaurací, které by se měly okamžitě zavřít