11 malých věcí, které pro sebe můžete změnit na letošní Vánoce a pak z toho dlouho těžit

Redakce

Kdy se o sebe máme starat více než o Vánocích? Jak zvládnout stres z předvánočního shonu, abychom byli v pohodě? Co takhle nemít megalomanské plány, myslet i na sebe a udělat pro sebe něco, co je naprosto v našich silách?

  1. Nakupte dárky v týdnu, nikoliv o víkendu. To máte stejně další milion věcí na práci, jako je úklid doma a všemožné pečení. Navíc v obchodních centrech je o víkendu koncentrace negativní energie z lidí lačnících po nákupu dárečků, které zrovna nechtějí anebo je v obchodně nemají.
  2. Nedělejte si peklo v hlavě. Pramení z všudypřítomných reklam na ideální svět Vánoc, který ovšem ve skutečnosti existuje právě a jen v těch reklamách. Také si nic nedělejte z postů na Facebooku, kde vás někdo, koho ani pořádně neznáte, omračuje fantasticky vypadajícím balicím papírem nebo jinou vánoční tématikou. Touha po perfektnosti má své meze.
  3. Odpočiňte si. Že si úplně nevybavíte význam tohoto slova, nevadí. Jde o to si vydechnout, dát si dvacet na gauči, jít na procházku bez jasného cíle, přečíst si knížku. Čas se dá alespoň zdánlivě zpomalit a o svátcích je na to ideální doba. Uštvat se dá s přehledem po zbytek roku.
  4. Dopřejte si chvíle se svým domácím mazlíčkem. Nerozhoduje, zda se dá hladit, i když to pomáhá, ale o to vypnout a soustředit se jen na společné momenty.
  5. Udělejte si seznam toho, co vám každý den dělá dobře. „Snídám vajíčka do skla, piju zelený čaj dvakrát denně, vyhýbám se davu, obejmu tři různé lidi, pochválím se, pochválím svoji lásku, řeknu si, když potřebuji pomoci.“ – prostě něco, co sedne vám.
  6. Dejte si malé cíle. Dají se lépe zvládnout.
  7. Mějte řád, ať už je to bez přehánění cokoliv. Řád vás pak podrží, když na tom nebudete úplně nejlíp.
  8. Buďte asertivní k sobě a k okolí. Je to náročnější, než se to řekne. Nicméně vědět, že si určitou konverzací ublížíte, znamená se do ní nepouštět.
  9. Neporovnávejte své Vánoce s těmi druhých. Závist je rozšířená a zraňuje.
  10. Choďte do posilovny jako po zbytek roku. Můžete ji pak vynechat, až bude narvána novoročními předsevzetími.
  11. Pokud trávíte Vánoce osamoceni, naplánujte si plno aktivit, abyste si neměli čas připustit chmurné myšlenky, které nikam nevedou. Na druhou stranu je ok trochu smutnit a být sám. Je to na vás a Koule.cz je tu když tak pro vás v režimu 24/7!

Nádherné missky opět rozzářily český Aspen

10 zajímavostí, které jste určitě nevěděli o filmu Láska nebeská

Témata: