11 příznaků, že jste totálně závislí na stahování všeho možného i nemožného z internetu (a to je, kámo, krádež!)

Redakce

Závislostí a závislých je kolem nás dost a dost. Poměrně novým jevem je závislost na stahování z internetu. Možná o tom ani nevíte a týká se vás to. Podívejte se na následující návodné stavy a zjistěte, jak hluboko už jste ve stahování klesli.

  1. První upozornění je email od IT oddělení. Je v něm uvedeno, že jste za poslední měsíc stáhli více dat než celá firma za zbytek roku. Také se v něm říká, že ohrožujete propustnost firemní sítě. Nakonec vám bez okolků doporučí vaše aktivity striktně omezit.
  2. Pokud jdete na kafe do kavárny, zajímáte se nejen o wifinu, ale hlavně o její parametry. Je rychlá, umožňuje stahování? Podniky si tak nevybíráte podle kvality pražírny a vzhledu baristy, nýbrž dle kvality stahovacího zážitku.
  3. Máte problémy s místem na harddisku. Je jedno, jak je velká jeho kapacita, vždy dojde a počítač na vás bliká, ať něco promažete.
  4. Počítač je tak pomalý, že vůbec nezvládá běžné úkony. Není divu, když tam jede torrent a stahujete 30 filmů najednou (kdo neví, co to torrent je, ať snad ani nečte dál).
  5. Váš pes se jmenuje Piratebay. Viz bod 4.
  6. Na večírku si odskočíte na záchod a tam si rychle stáhnete poslední díl Hry o trůny. Ostatní si myslí, že si chodíte dávat la*nu, protože z toalety se vracíte očividně v lepší náladě.
  7. Už jste se pokoušeli s tím přestat, ale pokaždé to vydržíte jen pár dní.
  8. Stahujete i do mobilu a je z toho tak horký, že se bojíte výbuchu (a to to není Sam*ung).
  9. Spoustů filmů si stáhnete několikrát, v různých kvalitách.
  10. Většinu staženého obsahu chcete jen mít, o to ho konzumovat vám nejde.
  11. Dokud není všechno staženo, nejdete spát. Nezřídka to znamená, že nejdete spát vůbec. Jo, a stahování vás vzrušuje ještě víc než sexování. Závisláci!

30 doporučení co dělat, když nám v životě zůstane internet k dispozici už jen na hodinu

16 důvodů, proč v roce 2016 nevlastnit mobil