14 typů spolucestujících, které každý nejméně jednou potkal

Redakce

Dříve byl v módě autostop, dnes plní obdobnou funkci zajištění přesunu z bodu A do bodu B spolujízda. Koule.cz zmapovala, na koho všeho se dá při spolujízdě natrefit. Když máte štěstí, povede se vám potkat i více týpků a typek najednou. Může jít o řidiče nebo pasažéra. Otestujte si, jaký jste typ vy.

  1. Pan domácí, který si myslí, že je u sebe doma. Rozloží si věci po celém autě a přikusuje k tomu řízek na cestu. V provedení žena si začne trhat obočí koukajíc do stínítka se zrcátkem.
  2. Vášnivka. Pořád musí mluvit o svých koníčcích. V pořadí chlapi, fitness, moderní umění, zdravá výživa a nedostatečná frekvence oprav děr na silnici.
  3. Tichošlápek. Vypadá jako ze žurnálu, ale nic po cestu cestu neřekne. Kdyby nevypadal tak úžasně, bála byste se, že je to sériový vrah. Odkud jedete: „Z Brna.“ Kam? „Do Prahy.“ Berete často spolucestující: „Ano.“ Prostě cukroušek.
  4. Spáč. Obsadí místo vpředu a okamžitě usne. Probudí se teprve v cíli.
  5. Poradkyně. Civí do své GPSky a neustále radí. A to i v případě, že jedete 100 km po rovné dálnici. Radí, kde zastavit a natankovat, kde si zajít na toaletu, kde se najíst, kde je omezení atd. Máte 100 chutí ji někde nechat, nechť radí někomu dalšímu.
  6. Prudič. Oblíbený typ, který je v každém zájezdu, byť by byl jednočlenný. Co dělá? Prudí.
  7. Arogantní. Ten, který spěchá. „Nemohl byste jet rychleji?“ Ne.
  8. Samolibý. Je to frajer, co má rád auta. O tom svém mluví nejvíc, je přirozeně nejlepší. A příběh plný ponížení má o každém autě, které po trase zahlédne.
  9. Připojí se a pouští hlava nehlava songy. Jakmile začne karaoke, jízda většinou končí.
  10. Vypravěč. Dvě hodiny a více nezavře pusu a reprodukuje historky ze svých minulých spolujízd. Budí dojem, že je majitelem nějaké spolujízdy.
  11. Provianťák. Má jídlo pro sebe i pro ostatní. Míněno pro ostatní v ostatních autech. Nakrmí celé parkoviště pro tiráky.
  12. Provianťák 2. Má zásobárnu nejen jídla, ale kompletní drogerii, nabíječky, stan, náhradní oblečení a další sortiment.
  13. Filosof. Jak je možné, že se z normálního výletu stane debata o významu všehomíra?
  14. Řidič. Ano, i ten tam je, i když by se po výčtu všech těch zábavných typů mohlo zdát, že není potřeba.

42 depresívních a smutných věcí, které jste si možná nepřipustili

11 malých věcí, které pro sebe můžete změnit na letošní Vánoce a pak z toho dlouho těžit