15 zajímavostí o snímku Hanebný pancharti, které pravděpodobně ještě nevíte

Redakce

Pohltil vás film Hanebný pancharti od režiséra Quentina Tarantina? V tom případě byste se o něm měli dozvědět několik zajímavostí.

  1. V Německu byly odstraněny ze všech propagačních materiálů hákové kříže, kvůli nejistotě, zda je jejich použití legální. V této zemi jsou totiž hákové kříže zakázány, pokud nejsou používány z důvodu historické přesnosti.
  2. V jedné scéně je postava Bridget Von Hammersmark (Diane Kruger) škrcená. Ruce, které jí tuto nemilou věc dělají, patří Quentinu Tarantinovi.
  1. Snímek Hanební pancharti získal nejvíce nominací na Oscara ze všech Tarantinových filmů. Vyhrál však jen jednoho. Herec Christoph Waltz sošku získal za vedlejší roli.
  2. Roli Hanse Landu měl hrát původně Leonardo DiCaprio. Později se ale režisér Tarantino rozhodl, že místo něj tam obsadí někoho staršího. Adamu Sandlerovi byla nabídnuta role seržanta Donnyho Donowitze. Odmítl ji kvůli roli ve snímku Komici.
  3. Herci Eli Roth a Omar Doom se při natáčení scény v hořícím divadle málem usmažili. Když tuto scénu nejdříve testovali, tak teplota dosáhla maximálně 400 stupňů Celsia. Při samotném natáčení se jim ale oheň vymknul z rukou. Teplota se vyšplhala až na 1200 stupňů Celsia. U celé této akce byli přítomní hasiči, kteří prohlásili, že kdyby se natáčelo ještě o chvíli déle, střecha objektu by se zřítila. Režisér Tarantino měl na sobě nehořlavý oblek, když tu scénu točil.
  4. Tarantino na snímku Hanebný pancharti pracoval celkem deset let a to ještě předtím, než začal s prvním filmem Kill Bill. Dlouho nemohl najít dobrý způsob, jak snímek ukončit.
  5. Fajfku, kterou kouřil ve filmu Hans Landa, je přesně ta, kterou měl i Sherlock Holmes.
  1. Vzhledem k tomu, že Tarantino viděl herečku Diane Kruger jen v amerických filmech, obával se, že její němčina nebude tak dobrá, jak si představuje. Neuvědomil si totiž, že kráska je rodilá Němka. Během konkurzu se jeho obavy hned rozplynuly.
  2. Ve chvíli, kdy už měl Tarantino zhruba polovinu scénáře hotovou, přemýšlel o tom, kdo by měl hrát hlavní roli. Napadl ho Brad Pitt. Od této chvíle psal scénář s tím, že poručíka Alda ztvární blonďatý lamač srdcí, aniž by se ho na to zeptal. To udělal až po dokončení scénáře a Brad mu na to po pár pivech kývl.
  3. Režisér Quentin Tarantino odmítl říct, proč ve slovu pancharti uvedl špatné písmenko. Sám uvedl, že kdyby tuto záležitost vysvětlil, ztratila by kouzlo.
  4. Původní délka snímku Hanebný pancharti byla tři hodiny. Režisér si uvědomil, že je to moc. Quentin s editorkou Sally Menke film během dvou dnů zkrátili na 153 minut.
  5. Aldo Reine má jizvu na krku, která nikdy nebyla vysvětlena. Ve snímku můžeme zpozorovat malý náznak toho, že přežil lynčování v roce 1920 a 1930. Víc toho se toho o jeho jizvě bohužel nedovíme.
  1. Herec Christoph Waltz sám sebe nadaboval v němčině i ve francouzštině.
  2. Eli Roth v jednom rozhovoru dostal otázku: „Jak ses dokázal tak dobře cítit do své role s pálkou?“ A odpověděl na ni následovně: „Nosil jsem vlněné prádlo a to způsobovalo, že jsem toužil zabít úplně každého v mé blízkosti. Navíc přítelkyně mi tajně do iPodu nahrála hudbu z Hanny Montany. Pak jistě pochopíte, že nebyl žádný problém se vcítit do násilné role.“
  3. Ve snímku Hanební pancharti se objevil bubeník německé kapely Die Arzte. Zahrál si tam uvaděče v kině.

Videorozhovor s Pavlem Novotným: Svlékl se do půl těla a mluvil o sexu a drogách

10 faktů a zajímavostí o Matrixu, co dost možná nevíte

Témata: