16 věcí, které zní jako velice dobrý nápad, dokud se nezkusí

Redakce

Na první i na druhý pokus to zní zajímavě. Rozhodnete se to zkusit a následně zjistíte, že to vůbec nebyl dobrý nápad. Podle toho, o co se jednalo, to bylo nudné, nebezpečné, složité, na prd atd. Přinášíme také náš názor na zdánlivě „dobré“ nápady.

  1. Napsat knihu. Psát ji je totiž strašné. Naopak ji dopsat je úžasné. A to se nebavíme o tom, jaké je to ji v dnešní době vydat. Máte už jasno? Ne. Tak se zamyslete nad tím, zda se tím dá uživit… (ha ha)
  2. Pracovat jako úředník, učitel nebo policista. Je to stabilní zaměstnání, stát asi nezkrachuje. Jinak budete ale brát málo peněz, budete vystaveni neomalencům a urážkám a vážit si také budou kdejakého olympionika daleko víc.
  3. Sníst veškerou zmrzlinu. Bude vám jednoduše šoufl. Budete se pak litovat, ale už u toho nebudete moci jíst tu zmrzlinu. Nezbývá než plakat u nějakého z dílů Sexu ve městě.
  4. Žít na opuštěném ostrově v tropech. Není tam Star*ucks, jsou tam nemoci a tahle stránka se načte za půl hodiny. Jo a na pivo je to 13 tisíc kiláků.
  5. Být šéfem. Víc hákujete a víc vás všichni nenávidí. Stejně chtějí jen prachy.
  6. Pořídit si luxusní limuzínu. K tomu dostanete ještě zdarma nekonečnou dávku české závisti. Projevuje se objetím autíčka klíčem. Dále budete jen sypat a sypat do předražených oprav v servisu.
  7. Cestovat časem do minulosti. Že vám nikdo neřekl, že zpět to budoucnosti už to nejde…? To je blbý.
  8. Vlastnit loď. Je to bod 6, ale peníze vyhazujete do vody (oknem?) vidlemi.
  9. Být muzikantem. O 99 procentech z nich nikdo neuslyší. Jejich muziku taky ne.
  10. Být podnikatelem. Je to o dost víc (jakože hodně) práce než si myslíte.
  11. Být vojenským pilotem. Problém je ve slově vojenský. Také v tom, že máme jako země málo ocelových ptáků. Když už je máme, létají někde v Pobaltí či co.
  12. Mít práci, která vyžaduje hodně cestování. U nás to znamená být celý život v autě. Jinde zase v letadle a jíst hnusná nebo žádná jídla.
  13. Být doktor. Jo, přijdete si na peníze. Jinak máte ovšem stres a podle toho, jakou specializaci vykonáváte, vám umírají lidé pod rukama nebo vás žalují nebo cpou úplatky. Nebo všechno dohromady.
  14. Být bohatý a slavný. U toho je problém, že je vždycky někdo bohatší a slavnější než vy. Takže jste bohatý a slavný a pěkně zamindrákovaný.
  15. Dělat kšefty s kámoši. Nedělejte to. Přijdete o kšefty i kámoše.
  16. Pracovat z domova. Je to kancelář, nebo domov? Nebo co jako? Je to protimluv jako zlevněný Rolls-Royce.

TEST: 14 příznaků, že máte vysoké EQ (i když to možná ani netušíte)

11 idiotických otázek, které dostáváme v roce 2016 na pracovních pohovorech, aneb nikdo na ně nikdy neodpoví pravdivě