3 aplikace, které by neměly chybět na geocachingových výletech

karolinabranikova

Minulý týden jsem vás vyzývali k honbě za keškovými poklady. Teď vám řekneme, jaké nástroje by se vám na lovu mohly hodit. Za 15 let existence geocachingu doba výrazně pokročila a i když bylo hledání keší s klasickými GPS navigacemi zábavné, mobilní appky toho přece jenom zvládnou o něco víc.

C:geo

C:geo rozhodně patří mezi základní vybavení začínajících i zkušených kačerů a je jednou z nejpraktičtějších a nejobsáhlejších aplikací pro lov ukrytých pokladů. K jejímu používání potřebujete účet na globálním serveru geocaching.com a těšit nás může, že pochází z dílny našeho krajana. Keše v ní můžete lovit online i offline a vybírat si své úlovky podle několika kritérií.
Při navigaci vám bude po ruce zabudovaný kompas nebo externí mapy. V aktivní mapě se tak můžete podívat, jakými keškami je obsypané vaše nejbližší okolí, zobrazovat detailní informace o lovených krabičkách nebo oficiální popis jejího autora. Nechybí tu samozřejmě ano logbook, ve kterém se můžete celému geocachingovému světu pochlubit s úspěšným lovem. Aplikace je v češtině a stáhnout si ji můžete zdarma pro zařízení s operačním systémem Android.

Oslavte 15 let geocachingu hledáním tuzemských pokladů

Geocaching

Kačeři by neměli nechat bez povšimnutí ani aplikaci Geocaching, která se i díky nekomplikovanému názvu dostala mezi nejpoužívanější mobilní hračky ve svém oboru. Oficiální appka kešerské společnosti Groundspeak má kromě zákadních a předpokládaných funkcíc i hezké a přehledné uživatelské prostředí a rychle vám padne do ruky. Kromě navigace a mapy s kešemi vám umí chatem propojit s ostatními nadšenci GPS hry. O hledané keši vám práskne vše, co ví, a to všetně atributů, fotografií nebo obtížnosti okolného terénu. Navíc s ní můžete lovit mystery a multi keše nebo se účastnit výzev a hledat ty nejzakopanější poklady.
I tady můžete můžete operovat bez připojení k internetu nebo posílat digitální suvenýry. A i tady si můžete dopřát luxusní možnost volby mateřského jazyka. Za tuto parádu si ale budete muset v obchodech Google Play a App Store připlatit necelých 300 korun a Geocaching tak oficiálně vyhrává soutěž o nejdražší appku článku. Pro majitele Windows phonů připravili vývojáři oklešěnou verzi aplikace zadara. 

CacheSense

A abychom měli portfolio mobilních operačních systémů kompletní, přihodíme vám na závěr jednu appku pro BlackBerry kačery. Aplikace CacheSense původně vznikla výhradně pro ostružinovou platformu, ale s jejím ústupem si chytře zaskočila i k androiďákům. Aplikace splňuje téměř všechny požadavky pro amatérské i hardcorové kačery a i když tu některé výše uvedené vychytávky chybí, nakonec vás k pokladu spolehlivě dovede. I tady si můžete vést soukromý zápisník, ukládat si poznámky o keších i terénu a sdílet své úlovky na Fecebooku, Twitteru nebo integrovat účet s cloudovým úložištěm Dropbox. CacheSense si můžete stáhnout za stovku pro Android, Blackberry a Kindle Fire