3 aplikace, které vás nikdy nenechají o hladu a žízni

karolinabranikova

Žádná láska není tak opravdová, jako láska k jídlu. To sice G. B. Shaw věděl, ale nevěděl, jak si obstarat víkendový nákup jedním prstem, druhým prstem si objednat teplou večeři až ke dveřím a ještě u toho svolat všechny kámoše na jedno. Máme pro vás osvědčené aplikace, se kterými už nikdy nebudete strádat hladem a chmelovou žízní.

Rohlík.cz

Česká aplikace Rohlík.cz vyjela z pekárny teprve nedávno, ale dokáže vám spolehlivě zaplnit prázdné místo v lednici. Mobilní verze stejnojmenného webu usnadní život všem, kteří neradi brouzdají mezi regály supermarketů v marné snaze ulovit něco k večeři nebo udělat nákup na celý víkend.

Ať už se obchodům vyhýbáte z časových, fyzických nebo jiných důvodů, Rohlík vám přijde k chuti. Do 90 minut vám doručí nákup, který jste si objednali třeba cestou z práce nebo z pohodlí gauče. Do aplikace se přihlásíte přes registrační formulář nebo facebookový účet a váš ukazováček může začít nakupovat. Potraviny, drogerii nebo potřeby pro děti a domácí zvířata můžete filtrovat podle kategorií, značek nebo ceny a u všech výrobků jednoduše hlídat datum spotřeby. V širokém sortimentu si vyberou i vegetariáni, vegani, vyznavači raw food nebo milovníci tuzemských farmářských výrobků. Služba je zatím dostupná jen pro Pražáky a minimální nákupní částka je 500 korun.
Vypečený Rohlík si můžete stáhnout zdrama pro Android i iOS

Zomato

Přepadl vás znenadání hlad, ale nemůžete se hnout z kanceláře nebo se vám dnes nechce stát u plotny? Nechte se během pár minut nakrmit od profesionálů. Služba Zomato (dříve Lunchtime) vám otevírá svět osobních kuchařů a snad všech chutí světa z vašeho nejbližšího okolí. Podle typu jídla, kuchyně nebo lokace restaurací si vyberete z polední nabídky nebo stáleho menu a za chvíli už zvoní poslíček s krabičkou teplého obědu nebo večeře u vašich dvěří. Velká část dovozů je navís zdarma!

Do restaurací můžete vyrazit i po svých – u každého podniku totiž najdete adresu a navigaci, která vás zavede přímo ke stolu. Abytse šli na jistotu, přečtěte si recenze a hodnocení od ostatních uživatelů aplikace nebo si prohlédnětě jejich fotografie přímo z místa. Zomato vám také práskne, kde právě obědvají vaši přátelé nebo vybraní uživatlé. Služba se změnu jména a provozovatele rozšířila za hranice České republiky, a tak se vám bude hodit i při hladovém bloudění ulicemu v cizokrajných destinacích. Pro vyznavače food porna je v aplikaci připraven Deník gurmána, do kterého si můžete ukládat své nejlepší gastro úlovky a sdíle je s přátei.
Aplikace je ke stažení zdarma pro AndroidiOS a Windows Phone.

Pivo?!

Dobré jídlo je třeba něčím spláchnout. A protože nejspíš neradi pijete sami, budete třeba rozeznít tamtamy a svolat si partičku. Čerstvý přísrůstek mezi aplikacemi, kterému ještě ani nestačila spadnout pěna, to zařídí za vás bez zbytečných skrupulí. Pivo?! vyzve „na jedno“ vaše kontakty v adresáři nebo kámoše z Facebooku a Twitteru. Pivním parťákům odešle pozvánku s přesným časem, místem a třeba i poznámkou navíc a dá vám vědět hned, jakmile přátelé vaše pozvání přijmou.

V pivním kalendáři můžete také sledovat, jak nabité budou vaše víkendové večery v posilovně půllitrů. Do vybraných podniků vás sice dovede chytrá mapa, ale s cestou domů po sinusové křivce už vám aplikace nijak nepomůže.
Tak si natočte si jedno zdarma v App Store nebo Google Play!