3 aplikace, se kterými vám nikdy neujede vlak

karolinabranikova

Cestujete rádi? A cestujete rádi vlakem? Pro letní sezónu plnou kolejí a pražců jsme pro vás připravili tři užitečné aplikace, které vám vyhledají ten nejlepší spoj, koupí lístek a obstarají vše potřebné, abyste si mohli užívat kodrcavý pohled z okna mašinky.

Můj vlak

I státní železnice jdou s dobou a pro své pasažéry připravili docela pohodlnou a funkční mobilní aplikaci Můj vlak. Monopolu Českých drah se na kolejích stejně těžko vyhnete, a tak se appka bude hodit pro letní letní cestování vláčky po české krajině. Nabízí vyhledávání online i offline spojení, přestupů, nákup jízdenek a také rychle spočítá, kolik zaplatíte za jednomístný lístek, skupinovou jízdenku nebo za příplatky se zvířaty, koly a zavazadly. Zároveň vás bude pomocí notifikací informovat o výlukách, změnách tras a prostě o každém spadlém stromu na kolejích. Dozvíte se také, jaké služby nabízí vaše mašinka, jaké služby najdete na jednotlivých nádražích. Můžete využít i správce elektronických jízdenek.

I přes hezký design a dobrou funkčnost má aplikace stále své mouchy, problémy jí dělá třeba aktualizace offline jízdních řádů nebo přihlášení pomocí věrnostní In-karty, ale i tak se vám na cestách bude hodit. Můj vlak si stáhnete zdarma v App Store i Google Play

NaVlak – Nádražní tabule

Upozornění por cestující. Z první koleje odjíždí vlak směrem… Pokud se chcete vyhnout prostředí přeplněného nádraží a panickým myšlenkám, zda jste nastoupili do správného vlaku, stáhněte si aplikaci NaVlak. Nádražní tabule ze stovek stanic po celé České republice  a informace aktualizuje podle vaší polohy. S dostatečným předstihem vám sdělí informace o typu a čísle vlaku, směr jízdy, čas odjezdu nebo příjezdu, číslo nástupiště i koleje. Hlásí i případná zpoždění, výluky a omezení. Aplikace je jednoduchá, přehledná a neslibuje víc, než umí. Ke stažení zdarma pro Apple i Android

Jízdní řády

Aplikace Jízdní řády se vám bude hodit ve chvíli, kdy vás vlak vysadí na neznámé stanici a nikde není ani noha, která by vám poradila, kudy se z něj dostanete. Kromě vlakových spojů nabízí detailní informace o navazujících spojích autobusu, tramvaje i metra a všechny prostředky umí inteligentně kombinovat. Cestu si můžete tak můžete pohodlně naplánovat dopředu a volit podle délky trasy nebo času. Dostanete detailní rozpis zastávek, přes které pojedete a trasu si můžete uložit pro přístě. Vyhledanou trasu můžete poslat emailem nebo SMS a aplikace vás také všas upozorní na čas odjezdu, aby vám neujel vlak. Ke stažení zdarma pro platrormy iOSAndroid i Windows Phone.