3 aplikace, se kterými zvládnete cizí jazyky šupito presto

karolinabranikova

Kolik jazyků tvoje appka umí, tolikrát jsi člověkem. Jestli jste nedávali pozor, když se vás bývalá ruštinářka snažila naučit anglicky, poradíme vám, jak to dohnat. Naše dnešní aplikace ortodoxně vyznávají individuální výuku, hravý přístup a budou vám k dispozici 24 hodin denně.

Duolingo

Aplikace Duolingo dlouhodobě obsazuje přední příčky v oblíbenosti, hodnocení uživatelů a stahování. A má proč. Komenského Školu hrou dovedla do dokonalé podoby a učení jazyků vás bude bavit jako nikdy předtím. Na výběr máte výuku v angličtině, španělštině, francouzštině, němčině, portugalštině a italštině a s takovou jazykovou zásobou máte šanci uspět ve většině světových zemích. A navíc je v češtině. 

Pokud aplikaci v úvodní fázi nezalžete a vybetere si jazykovou úroveň odpovídajcící pravdě, otevře se vám svět zábavných testů a hravých zkoušek. Během 5 – 20minutovek si s aplikací promrskáte psaní, mluvení, poslech, pojmenovávání obrázků nebo test slovní zásoby u vámi vybrané části cizojazyčné gramatiky. Stejně jako v počítačových hrách jste odměňováni za splněné úkoly, odemykáte nové levely a dostáváte se do nových úrovní. Duolingo se vám navíc bude samo každý den připomínat, abyste nezapomněli alespoň ne jedno rychlé opáčko denně. Ideálně cestou do práce nebo školy. Aplikaci si můžete stáhnout zdarma pro Android i Apple

Lingua.ly

Pokud patříte do akupiny šrptů, kteří si libují ve vypisování nezapamatovatelných slovíček na papírové kartičky, pak je tu pro vás aplikace Lingua.ly. Na memorovaní cizí slovní zásoby jde od lesa a nechá tak na vás, abyste si sami vytvořili vlastní slovník problematických výrazů. Z darebných slovíček vás pak bude zkoušet tak dlouho, dokud mu nepřijdete na kloub. 

Protože by to ale samo o sobě byla nuda, vyhledá vám aplikace na internetu články, které by vás mohly bavit a demonstruje použití slovíček v praxi přímo na nich. Ze čtenářského koutku si můžete přidávat další a další slovíčka, než jazyk ovládnete úplně. Lingua.ly podporuje češtinu a narozdíl od Duolinga se můžete učit hned deset jazyků včetně arabštiny, hebrejštiny, holandština, korejštiny nebo dvou verzí činštiny. U každého slovíčka tak dostanete správnou výslovnost od rodilého mluvčího a v grafech také můžete sledovat, jakého pokroku jste za dobu užívání apliace dosáhli. 
Lingua.ly je ke stažení zdarma pro Android a iOS.

Memrise

S aplikací Memrise se můžete učit více než dvě stě světových jazyků pomocí memů a sady zhruba 30 tisíc kurzů od začátečníků až po profíky. Po celou dobu výuky si vlastně budete hrát, takže to ani nebude moc bolet. Slovíčka opakuje i několikrát za lekci a ve spojení s vtipnými animacemi se vám cizí řeč brzy dostane pod kůži. Nasávání cizího jazyka bere jako farmaření a za každou správnou odpověď roste vaše sazenička. Jak postupujete do dalších úrovní, získáváte truhlíky s rostlinkami a později i celou zahradu. Takže jestli vás v mládí bavil Farmville a jemu podobní, měli byste po Memrise sáhnout. 

Jen je trochu škoda, že vývojáři trochu podcenili konverzační část výuky, a tak si s appkou moc nepokecáte. Zato vám ale pomůže s přípravou na maturitu nebo zkoušku potřebnou k získání jazykových certifiátů. A přídíte si ji zdarma v App Store i Google Play.