3 nejlepší letní pleťové masky, které doma musíte zkusit

Redakce

Potřebuje vaše pleť do „lázní“? Není asi nikdo, kdo by se nepodíval do zrcadla a neřekl si, že by to chtělo asi trochu vylepšit. Vybrali jsme pro vás pár masek, které si můžete udělat v pohodlí vašeho domova a dopřát si tak skvělou relaxaci a pohodu. Pokud jde o suroviny, tak přemýšlejte o tom, co vaše pleť potřebuje, protože máte určitý typ, kterému jistě nesedí vše. Pokud trpíte na suchou pleť, tak použijte olej, banán, avokádo nebo smetanu. Na mastnou pleť použijte jogurt, mléko či okurku. A citlivé pokožce vyhovuje med a tvaroh.

  1. Avokádo s medem. Skvělá maska pro suchou pleť. Avokádo a kokosový olej pleť krásně zvláční a med podporuje léčbu sedřené či suché kůže. Budete potřebovat půlku avokáda, dvě lžíce medu a půl lžičky kokosového oleje.  Vše smíchejte do hladka a naneste na obličej. Masku nechte působit deset až patnáct minut.
  2. Maska z papáji. Antioxidační maska pro oživení unavené pleti. Papája je bohatá na antioxidanty a ty podporují tvorbu nových buněk. Budete potřebovat polovinu papáji, malou lžičku medu a pár kapek šťávy z limetky. Dřeň papáji rozmixujte v mixéru a přidejte zbytek surovin, poté masku naneste na pleť a nechte působit patnáct minut.
  3. Detoxikační maska z kávy. Kofein z mleté kávy přispívá ke snížení otoků. Budete potřebovat dvě polévkové lžíce mleté kávy, dvě lžíce kakaa, jednu lžíce medu a tři lžíce jogurtu. Všechny ingredience smíchejte dohromady a rovnoměrně naneste na kůži. Nechte působit deset minut a poté si zbytek rozetřete klidně po celém těle a smyjte.

Nehtové hory: Bloggerka si nalakovala drápky 116 vrstvami!

6 zdravotních benefitů, které obsahuje baby špenát