3 nejzajímavější projekty z Kickstarteru za poslední týdny: Hudly, Gaze a Stepp

Redakce

Inovace nikdy nespí a na webu komunitního financování Kickstarter to platí dvojnásob! Jaké tam jsou novinky?

  1. Hudly. Je to barevný heads up displej pro váš vůz. Promítá bezpečným a diskrétním způsobem pohled na určité telefonní aplikace, aniž by bylo nutné sáhnout po telefonu. V Hudly je použita technologie, která byla původně určena pro vojenské letectví. Řidiči si tak mohou rychle zobrazit informace ze svého telefonu, aniž by se museli dívat mimo silnici. Systém obsahuje projektor, který zobrazuje informace z apek na transparentním skleněném panelu, který si můžete připevnit ke svému čelnímu sklu. Hudly pracuje v každém autě, vyrobeném po roce 1996, které má speciální port. Pokud jde o chytré telefony, bude pracovat s iPhone 4 nebo novějším a s většinou telefonů s operačním systémem Android. Pokud vše klapne, jak má, Hudly, bude v prodeji za cca 6 000 korun na konci tohoto roku.
  2. Gaze Desk. Gaze Desk je chytrý psací stůl, který můžete ovládat pomocí chytrého telefonu přes Bluetooth. Má dvojí zvedací systém, který se přizpůsobí nejlepší pozici vašeho těla. Děje se tak podle informací, které přidáte do aplikace, jako je vaše výška a hmotnost. Stůl může být nastaven tak, aby se přizpůsobil, když se k němu blížíte. Dokonce vám připomene, že sedíte už příliš dlouho. Spolu s psacím stolem je dodávána nožní podložka, která vám ukáže, zda se neopíráte jen o jednu nohu. Gaze Desk je určitě skvělý způsob, jak se vyhnout bolestem krku a zad, které vyznavači sedavých zaměstnání dříve či později zakusí. Tvůrci počítají i s tím, že stůl komunikuje s dalšími chytrými zařízeními jako lampičkami nebo termostatem. Sednout si za něj můžete dle plánu v listopadu.
  3. Stepp. Nakonec tu máme Stepp, což je nejpokročilejší v reálném čase běžící trenér na světě. Zahrnuje tři senzory. Dva pro vaše boty a další, který se připojuje ke kyčli. Sbírají data na základě vašich pohybů při běhu. Stepp sleduje celou dolní polovinu těla, aby se ujistil, že běžíte nejefektivnějším možným způsobem. Aplikace propojená se senzory vás do sluchátek upozorňuje, jak na tom při běhu jste. Samozřejmě, že kromě senzorů obsahuje apka klasické údaje jako tréninkové plány, pokrok v čase apod. Stepp si s vámi, opět v případě úspěšného spuštění projektu, zaběhá někdy v polovině příštího roku.

Budík, který vás probudí orgasmem

Zázračná 3D tiskárna: V kapalině umí husté věcičky