3 tipy na aplikace pro milovníky umění: Objevujte, tvořte, sdílejte!

karolinabranikova

Dřímá ve vás umělec a vidíte celý svět v barvách? Nebo se jen rádi chodíte kochat díly jiných a nejraději byste bydleli v galerii? Máme pro vás tři aplikace, které vás provedou světem starých mistrů, promrskáte si pár pojmů z uměleckého prostředí, objevíte nová díla a možná v sobě i probudíte skrytého Dalího.

Artsy

Pokud byste nejraději trávili v galeriích a muzeích celé dny, ale nemáte na to čas, pořiďte si Artsy. Aplikace a webová služba nabízí umělecké sbírky z celého světa přímo do vaší kapsy a pokrývá kompletní sbírky předních světových galerií a veletrhů s uměním. Kromě dlouhé kolekce uměleckých děl tu najdete i šikovnou funkci Explore, ve které se můžete dovzdělávat v různých uměleckých oborech a odvětvích. Najdete tu vše od klasické malby přes desing, pop art, surrealismus a další umělecké směry a hnutí nebo kategorie řazené dle světadílů nebo konkrétních umělců. Součástí aplikace je také magazín, který vás bude denně informovat o nejčerstvějších novinkách ze světa umění a provedení recenze vás budou neustále udrovat v kurzu. 

Artsy stáhnete zdarma pro iOS

Art Set

Přecházíte pomalu z kategorie milovníka umění do fáze začínajícího umělce? Než se poprvé dotknete plátna štětcem, vyzkoušejte si své první dílo nanečisto. Aplikace Art Set vás přenese do světa umění, kde je vše možné. Nabízí obrovskou škálu barev, odstínů, funkcí a nástrojů, ke kterým byste se v reálném světě jen tak nedostali. Najdete tu vše od pastelek, voskovek a tužek až po akrylové, olejové či metalické a fluorescenční barvy. Do aplikace můžete importovat své vlastní obrázky a fotografie z knihovny nebo začít tvořit na čistém plátně. Aplikace je propracovaná a obratně zachází i s tlakem vyvíjeným na displej smartphonu či tabletu. Díky zoomu můžete vychytat i ty nejmenší detaily malby nebo kresby a nebo vracet a mazat jednotlivé tahy dle libosti bez neestetických šmouh od gumy. Chování a vlastnosti barev jsou velmi podobné realitě a s Art Setem si tak užijete spoustu zábavy hlavně na tabletech. Hotová díla si pak můžete ukládat, posílat emailem nebo libonvolně sdílet na sociálních sítích. 

Ke stažení pro iPhony a iPady za 0,99$ v základní a za 6.99$ v rozšířené verzi.

ArtStack

Jestli hledáte ideální způsob, jak skloubit své vášně pro objevování a šíření umění, mrkněte na ArtStack. Komunitně stavěný web a jeho aplikace na vás budou každý den sypat nespočet uměleckých kousků od více či méně známých, ale i neméně kvalitních umělců, kteří se rozhodli svá díla a dílka sdílet se světem. ArtStack tak trochu připomíná Instagram a i zde můžete sledovat své oblíbené malíře, sdílet a likeovat jejich příspěvky nebo přihodit do placu pár svých kousků. Pro vstup do aplikace si musíte vytvořit uživatelský profil, nbeo se zalogovat pomocí Facebooku. Za to ale dostanete přístup k neustálému přísunu skvělého umění. Aplikace také slouží jako šikovný vyhledávač výstav a kulturních akcí v nejbližším okolí, a tak se můžete za uměním vydat i po svých. 

Ke stažení zdarma pro Android i iOS