3 tipy na aplikace: Profesionální videa z mobilu lehce a zdarma

karolinabranikova

Točíte vše, co se kolem vás hne? A schováváte si rádi vzpomínky v podobě pohyblivých snímků? Pak je na čase vnést do vaší vášně trochu profesionality a stylu, který vašim videím dodá tu pravou kvalitu. Máme pro vás tři tipy na aplikace, které vám pomohou se střihem, úpravou i sdílením videí rychle, jednoduše a zdarma.

Video Collage

Editace a úprava videí nemusí být žádná věda. Přesvědčí vás o tom aplikace Video Collage, se kterou hravě zvládnete úpravu videí levou zadní. Už podle názvu nejspíš odhadnete, že se se appka soustředí především na tvorbu koláží. Jednoduchým nástrojem můžete vybrat dvě a více videí a kolážovat je až do bezvědomí. Najdete v ní na 45 editovacích šablon a ke snímkům navíc lze přidávat zvuky nebo vybraná audia z knihovny a mixovat videa s fotografiemi. Video Collage bohužel neumí stříhat a pohrávat si s jednotlivými sekvencemi, ale pokud chcete svým videím dodat poslední retuše a úpravy, je tahle appka správnou volbou. 

Najdete ji ke stažení zdarma pro Android i iOS

KineMaster

Pokud hledáte profesionální softwarovou střižnu do kapsy, sáhněte po KineMaster. V aplikaci pro Android se budete cítit jako ryba ve vodě obzvlášť, když už máte nějaké ty střihačské kousky za sebou. Ale jestli ne, tak nevadí, protože ovládání KineMaster je dostatečně intuitivní i pro laiky a začátečníky v oboru.

Začnete nahráním libovolného videa z knihovny a začnete si hrát. Aplikace vyniká především v oblasti video efektů a zužování, roztahování, slučování a přechodové efekty (i 3D) jsou její parketou. K samotnému stříhání videa dostanete podrobný návod, jak postupovat krok za krokem, a s výsledkem pak můžete dělat psí kusy. V aplikaci najdete širokou paletu grafických témat a efektů, které dodají videu šmrnc a sladí výsledný kousek do jednotné podoby. K jednotlivým snímkům můžete přidávat obrázky, popisky a samolepky nebo přidat zvukovou stopu z knihovny nebo namluvit podtext přes diktafon. V základní verzi jsou 4 grafická témata zdarma, ale můžete se těšit i na nástroje pro pokročilé. Celá aplikace je zdarma a za tuhle cenu je to jeden z nejlepších nástrojů, který si můžete pro svůj Android pořídit. 

Magisto

Jestli si nechcete se stříháním a úpravou lámat hlavu, ale požadujete kvalitní výsledek, vyzkoušejte Magisto. Aplikace je na trhu už pár let, ale od svého vzniku prošla několika přínosnými proměnami a výsledek je skvělý. Z vybraných videí a fotografií vám jako automat na přání vytvoří videoklip i s libovolným hudebním doprovodem, aniž byste se museli moc starat. K imagovým videím připojí přechodové efekty a filtry, nechá vás nastavit maximální délku výsledného klipu a bude pár minut chroustat. Po chvíli vám ukáže finální video, které můžete buď odsouhlasit, nebo ho ještě o něco vylepšit. Až budete hotovi, stačí už jen snímek pojmenovat a vypustit do světa sociálních sítí, nebo si ho uložit do knihovny. 

Magisto stáhnete zdarma pro  iOS, Android a zařízení od Amazonu.