4 fantastické přírodní domácí šampony. Už si je nemusíte kupovat…

Redakce

Všichni toužíme po zdravých a krásných vlasech. Vlasy patří mezi první věc, které si na nás druzí všímají, a už jen proto, abychom udělali dobrý dojem, je potřeba o ně pečovat. Nemusíte však utrácet hromady peněz za šampony, protože si je můžete vyrobit sami doma. Nejen, že je to levné a jednoduché, ale také bez chemie a konzervantů.

  1. Kopřiva pro dlouhé vlasy

Na prvním místě je recept na úžasný šampon z kopřivy, který podporuje růst vlasů.

Budete potřebovat:

Organický šampon z kopřivy (500ml)

1-2 lžíce Panthenolu

Extrakt z kopřivy dvoudomé (25ml)

2-3 tabletky vitamínu B

Ricinový olej (50ml)

Jak na to: Smíchejte všechny položky dohromady a uložte je do skleněné nádoby. Díky šamponu se zlepší stav vašich vlasů a zabráníte ztenčení. První výsledky uvidíte asi po měsíci – vlasy vám budou rychleji růst.

  1. Šampon ze sody

Úžasný při odstraňování lupů, přebytečného mazu a dalších nečistot. Vlasy po něm vydrží fresh až několik dní v kuse, což je neuvěřitelné.

Jak na to: Vše, co budete muset udělat, je smíchat lžíci jedlé sody a jeden nebo dva šálky vody. Poté tekutinu vmasírujte do pokožky hlavy a smyjte.

  1. Šampon z okurky a limetky

Čistící vlastnosti citronu a výživné vlastnosti okurky jsou dokonalým spojením. Dejte si pauzu od klasických šamponů a udělejte si tento.

Jak na to: Naprosto jednoduše. Dejte do mixéru celý citrón a okurku a rozmixujte je. Až z nich bude hladká pasta, tak ji použijte jako šampon. Drhněte, drhněte a potom to smyjte.

  1. Šampon na suché vlasy

Pokud chcete hebké a lesklé vlasy, tak si vytvořte tento úžasný domácí šampon. Nejlepší je na něm to, že je zároveň i kondicionérem.

Budete potřebovat: organické olivové mýdlo (jeden šálek), dvě lžíce jablečného octa, polévkovou lžíci tea tree oleje a vodu.

Jak na to: Smíchejte všechny ingredience dohromady a nalijte je do rozprašovače. Přidejte několik kapek svého oblíbeného esenciálního oleje a hurá do sprchy.

9 důvodů, proč byste si vlasy neměli umývat každý den

10 + 1 důvod, proč je život s dlouhými vlasy totálně nanic