5 aplikací, které vám pojistí zdraví, dovolenou i auto

karolinabranikova

I když jeden z Murphyho zákonů říká, že pojistka se vztahuje na vše kromě toho, co se doopravdy stane, je lepší nejít škodolibému pravidlu naproti a posichrovat si, co se dá. Všechny údaje o zdravotním, cestovním nebo havarijním pojištěním si ale mohl pamatovat leda tak Alan Turing. Pro nás, obyčejné smrtelníky, je tu ale hned několik aplikací, které nám pomohou.

ZP211

Zdravotní pojišťovna Ministerstva vnitra ČR vydala aplikaci s roztomile robotickým názvem ZP211. Jedná se o mobilní verzi projektu Karta života – elektronické databáze údajů o „vnitráckých“ pojištěncích. Do aplikace se přihlásíte pomocí přístupových údajů do Karty života nebo si je vyzvednete na pobočkách pojišťovny. Co si za vás bude aplikace pamatovat? Krevní skupinu, přehled úrazů, operací, prodělaných nemocí nebo seznam všech léků na předpis, které kdy prošly vaším tělěm. Zároveň si můžete v databázi uložit své lékaře nebo si prohlédnout, kolik stála vaše zdravotní péče v uplynulých třech letech. ZP211 ocení i rodiče dětím protože propojením účtů svých děti získají kontrolu nad preventivními prohlídkami nebo termíny očkování jejich ratolestí. Aplikace je ke stažení zdarma pro platformy Andorid, iOSWindows Phone.

 

EZK IZIP

Elektronická zdravotní knížka Všeobecné Zdravotní Pojišťovny ČR je obobou výše uvedené Karty života ZP MV ČR. K přístupu do aplikace buď použijete existující heslo z EKZ, nebo si ho sjednáte online v registračním formuláři na stránkách VZP. O tom, že pojišťováci neoplývají přemírou fantazie svědčí i podobnost kategorizovaných informací o pojištěnci. Vedle záznamů o provedených zdravotních vyšetřeních (které si hypochondričtí jedinci mohou pročítat před spaním) zde najdete informace o medikaci, základní údaje o svých neduhách, seznam lékařů, stav svého zdravotního pojištění nebo kompletní přehled výdajů, které jste do fungování své tělesné schránky vrazili. EZK neponechává nic náhodě a hlídá za vás třeba preventivní prohlídky nebo údaje o minulých i budoucích očkováních. Pro případ nouze je zde i tlačítko První pomoci, které kromě vytočení tísňových linek zjistí vaše přesnou polohu podle GPS. EZK IZIP najdete zdarma v obdhodech AppStore a Google Play

mVITAKARTA

Dělají vám problém všetečné, ale důležité dotazy lékařů na vaši rodinnou anamnézu, prodělané nemoci, data operací nebo na užívané léky? V aplikaci mVITAKARTA Oborové zdravotní pojišťovny budete mít vše pohromadě. Stejně jako u ostatních aplikací budete potřebovat identifikační údaje z webové aplikace VITAKARTA ONLINE. Kromě údajů o zdravotním stavu, čerpání pojištění, preventivních prohlídkách nebo přehledu vakcinací si můžete v aplikaci uložit například lékařské zprávy, údaje z karty pojištěnce nebo kontakt na blízkou osobu. A protože se bonusové systémy dostaly i do oblasti zdravotní péče, můžete s projektem VITAKONTO čerpat a využívat nasbírané výhody stejně jednoduše jako benzinových pumpách. Tlačítko SOS nebo přehled nejbližsích zdravotnických zařízení je u podobných aplikací standard, nechybí ani zde. mVITAKARTA je k dispozici zdarma pro zařízení s operačními systémy Android a iOS.

Allianz

Pomalu, ale jistě se blíží jaro, a tak byste si měli udělat pořádek v oblasti cestovního pojištění. Allianz přichystala aplikaci Na cesty s Kolbabou, se kterou si můžete jednoduše sjednat pojistku, ať už jedete na druhý konec světa, nebo k sousedům na Slovensko. Kromě toho nabízí non-stop horkou linku nebo audioreportáže z různých koutů zeměkoule. Prostředím aplikace vás bude provázet ošlehaná postavička cestovatele Jiřího Kolbaby v hawaiské košili, který aplikaci propůjčil svou tvář a zásobu rad a tipů ze 130 zemí světa; doufáme, že podobnost s Jirkou Babicou je v tomto případě pouze náhodná. Na světové mapě najdete základní informace o zemích, do kterých míříte, rychlostní limity na zahraničních silnicích a sem tam nějakou tu dobrou radu od Jirky.
Další chytrou funkcí je Svolávač. Ten oceníte hlavně ve chvíli, kdy se vy nebo některý z vašich spolucestovatelů odpojí od tlupy. Aplikace odešle SOS smsku s automaticky vloženými GPS souřadicemi z Google Maps vybarným kontaktům. Aplikace je zdarma pro Android i iOS

Asi nic nedokáže zkazit dovolenou víc než vichřice řítící se na vaši bambusovou chatku u pláže. V aplikaci Allianz WeatherSafe si ohlídáte předpovědi počasí na 3 hodiny i 7 dní dopředu, a to na více než 2 milionech míst po světě. Vedle všech možných meteorologických údajů apliace posílá upozornění na extrémní rozmary počasí ve vybraných lokalitách. Takže se o tom, že vaši domovinu postihla povodeň a váš gauč si to štráduje po Vltavě do Německa, dozvíte dřív než z televizních zpáv a škodu můžete včas nahlásit pojišťovně. Ke stažení zdarma pro iOS a Android.

 

Pojišťovna

Anketu Nejlepší název v tomto článku vyhrála Česká pojišťovna. Aplikace Pojišťovna je tu pro všechny piráty silnic, sváteční motoristy a řidiče všeho druhu. Je připravena na vše, co se na cestách může vám nebo vašemu čtykolému mazlíčkovi stát. Najdete zde tlačítka pro rychlou pomoc, přednostní spojení s operátory pojišťovny, formulář pro oznámení nehody nebo návod Co dělat, když se s někým ťuknete. A aby appka neměla tak katastrofický charakter, přidali vývojáři ještě funkce sjednání povinného ručení, cestovního pojištění nebo seznam poboček ČP. Stáhnout is ji můžete pro AnroidiOS nebo Windows Phone zdrama.