5 aplikací, které z vás udělají Páníčka roku

karolinabranikova

Ať už patříte k táboru psomilců nebo kočkofilů, určitě si z vás domácí mazlíčci občas dělají psinu. Oni mají čtyři nohy, vy zas chytrý telefon. Nebojte se ho použít. Naše tipy na zvířecí aplikace vám pomohou jít po stopách zatoulané kočičí pracky, mít zdraví chlupatých miláčků pod kontrolou nebo sledovat, co zvířátka dělají, když za vámi zaklapnou dveře.

Tagg

Chodí váš pes rád na procházky sám, kocour se ztrácí na několikadenní kočičí sněmy a králík se rád schová za lednicí? I když vás domácí mazlíčci jistě milují, někteří z nich mají toulavé tlapky. Začněte je sledovat. Aplikace Tagg umí zvířátko najít kdekoli, kam se schová. Na obojek nebo kšírky mu připevníte GPS zařízení, které bude sledovat každý jeho pohyb a pomůže vám čtyřnožce najít dřív, než se pokusí překročit hranice. 
Jasně, ke sledování chlupáčů a naháčů na útěku můžete použít i jiné lokátory spárovatelné s chytrými telefony. Ale voděodolné zařízení Tagg navíc hlídá jejich denní pohybovou aktivitu, upozorňuje před extrémním počasím a posílá SMS upozornění, když se váš čtyřnožeč zatoulá mimo vyznačenou domovskou zónu. Zařízení vydrží nabité až deset dní a k doplněné baterie stačí pouhá hodinka. Do lokátoru sice budete muset něco investovat, ale aplikace je zdarma pro Android i iOS

Dog Health 

Dostat z němých tváří co je trápí, je běh na dlouhou trať bez cílové pásky. Aplikace Dog Health vám pomůže ohlídat zdraví zvířete a zaznamená všechny informace, které by se vám při návštěve veteriny mohly hodit. Jednomu nebo více psům v aplikaci vytvořite profil, do kterého vyplníte jméno, rasu, věk, výšku, váhu, údaje o očkování a medikaci nebo den jeho narozenin, abyste nezapomněli připravit hostinu plnou mosových pochoutek. I když má aplikace v názvu psa, nic vám nebrání, abyste se s její pomocí starali o zdraví jakékoli jiné zvířeny. Dog Health je ke stažení zdarma pro zařízení s operačním systém Android.

A aby to nebylo jablíčkářům líto, máme jednu appku i pro ně. Purina Pet Health se bude o stav chlupatých členů rodiny starat stejně dobře a je také zdarma.

iCam 

Už jste se někdy zamýšleli nad tím, co váš chlupáč dělá, když se za vámi zavřou dveře? Pokud ve vašich představách smutně leží v pelíšku a čeká na váš návrat, jste nejspíš na omylu. Jestli nemáte výjimečně disciplinovaného pejska nebo kočičku, začne váš miláček v lepším případě slídit a čmuchat všude kolem. V tom hoším si půjde vyzkoušet, jak se spí ve vaší posteli, ochutná nové kožené boty nebo si otestuje, jak se čůrá na koberec v obýváku. Zahrajte si se čtyřnožcem hru Velké oko tě vidí. 
Stačí použít zabudouvanou kameru v počítači nebo tabletu a skrze aplikaci iCam začít sledovat, co se u vás doma děje. Do mobilu tak dostanete živý přenos až z dvanácti zařízení a aplikace vám bude ohlašovat každý zaznamenaný pohyb. iCam je kompatibilní se softwary od Applu i Windows a párování zvládnete i bez větších znalostí mobilních technologiích. Přes iCam můžete samozřejmě sledovat i své děti nebo partnery, ale ti si asi narozdíl od zvířat budou stěžovat. Aplikace je ke stažení zdarma pro Android i iOS.

 

Kdo to byl? Vyhněte se zdlouhavému vyšetřování a odhalte zvířecí zločince snadno a rychle. 

P5 Dog Training App 

Nechce váš pes poslouchat a předstírá, že mluvíte čínsky, když mu slabikujete povely? Nechte si pomoct od profesionálních trenérů, kteří už zvládli i větší ignoranty, než je ten váš. Firma Purina se intenzivně zabývá psy a psím životem a vyvinula aplikaci , která vám pomůže se životosprávou i výchovou vašeho hafana. Najdete tu tréninkové plány pro štěnata i dospělce nebo podrobné popisy výuky jednotlivých povelů i s video instruktáží. Aby byl trénink optimalizovaný přímo pro vašeho psa, zapište do aplikace jeho rasu, váhu, věk a fyzickou kondici. Pak už si můžete stanovovat krátkodobé i dlouhodbé cíle a sledovat, jak rychle se váš přítel učí. Apliaci je volně dostupná v App Store i Google Play. 

Kočky učením nových povelů moc nezabavíte, tak zkuste raději probudit jejich duši lovce. V aplikaci Cat Fishing zaměstnáte svého Mourka chytáním neonových rybiček, které se mrštně prohánějí po displeji. Když jednu z nich uloví, dostane za to plusové boty a v žebříčku TOP lovců může soutěžit s dalšími kočkami, kterým páníčkové půjčují své mobilní hračky. 

Po stopě

I další výrobce zvířecího krmiva Brit se rozhodl, že poslouží páníčkům, kteří kromě psů venčí i chytré mobily. Aplikace Po stopě se snaží stmelovat pejskaře a bavit pejsky. Pokud nebudete chtít venčit sami, můžete si v aplikaci podle GPS vystopovat některého z jejích uživatelů, který je zrovna na procházce ve vašem okolí. Třeba tak najdete nového kamaráda pro sebe i svého psíka. Po stopě se vám ale bude hodit i pro výcvik psů všech plemen. S programem Brit Training Tips můžete svého psa cvičit hravě a zábavně a navíc si zasoutěžit o pamlsky. V aplikaci si navíc najdete nejbližší veterinu, zverimex nebo chovatelské potřeby. Ke stažení je zdarma pro iOS i Android