5 děsivých záhad, které dodnes nikdo nevysvětlil

Redakce

Záhadná zmizení, nevysvětlitelné jevy, svědectví ze záhrobí, nedořešené vraždy. Pojďte si s námi zavzpomínat na zlaté časy pořadu Věřte, nevěřte a začtěte se do pěti strašidelných a reálných mystérií. Ježení chlupů zaručujeme.

  1. Záhadná smrt Elisy Lam
    Jedna z nejstrašidelnějších nevyřešených záhad posledních let je bezpochyby smrt a zmizení Elisy Lam. Ta se ztratila v lednu 2013 v hotelu Cecil v Los Angeles. Naposledy se objevila na nahrávce z výtahu, na které se chová dost podivně. Vystupuje z něj a zase nastupuje, na chodbě před ním gestikuluje, skoro to vypadá, jako by ji sledoval někdo nebo něco, co divák nevidí. Její tělo policisté našli v hotelové nádrži s vodou několik týdnů poté. Elisa v ní plavala nahá, její oblečení se vznášelo na hladině kousek od mrtvoly. Příčinou smrti bylo utonutí, ale dodnes nikdo nevysvětlil, co to sakra je na té výtahové nahrávce. Mrkněte na ni tady:
  2. Šifry Rickyho McCormicka
    30. června 1999 objevila policie v Missouri tělo čtyřicetiletého Rickyho McCormicka. Na smrti negramotného a nezaměstnaného zlodějíčka by možná nic divného nebylo, záhady jsou to ale celkem tři. Tělo bylo nalezeno 24 kilometrů od jeho domu. Vzhledem k tomu, že muž neměl auto a v oblasti nebyla kvalitní veřejná doprava, někdo ho tam musel dopravit. Zadruhé, pohřešován byl teprve 72 hodin, jeho tělo už ale bylo značně rozložené. A zatřetí: v jeho kapsách byly nalezeny dva vzkazy ve formě komplexní šifry, kterou dosud nikdo nerozlouskl. Ricky se uměl sotva podepsat.
  3. Tajemství Maltského klubu
    V 60. letech žil jistý Sam Borg. Když se pár dní neobjevil v práci, kamarád zavolal policii. Ta Sama objevila hned – ležel u sebe doma v koupelně mrtvý, přesněji řečeno ubitý k smrti. Jenže – dveře do místnosti byly zatlučené hřeby, a to zevnitř. Navíc pod Samovým polštářem se našla nabitá zbraň. Evidentně věděl, že ho někdo nemá rád. Vrah se dovnitř a ven dostal světlíkem, ani po více než padesáti letech ale nikdo neví, kdo to byl nebo proč staříka umlátil.
  4. Pomstychtivý duch Teresity Basa
    V roce 1976 muž jménem Allen Showery ubodal a posléze zapálil svou kolegyni Teresitu Baso. Policie ho dopadla rok po objevení jejího těla, ze zločinu ho usvědčila a on šel za mříže. Záhadou ale je, jak na něj policisté přišli. Od začátku vyšetřování totiž neměli jedinou stopu. Ale právě po roce se začalo dít něco divného s další zaměstnankyní, Remy Chuo. Začala si zpívat písně, co neznala, po chodbách v práci chodila jakoby duchem nepřítomná. Jednou večer přišla domů a hlasem Teresity řekla vyděšenému manželovi, že ji zabil právě Showery. Vyšetřovatelé na základě tohoto prohledali mužův dům a našli tam osobní věci oběti. Vrah se poté k činu přiznal.
  5. Podivný případ Doris Bither
    Když Američanka Doris Bither začala tvrdit, že k ní v noci chodí duchové tří asijských mužů a znásilňují ji, nikdo ženě nevěřil. Byla to alkoholička s traumatickým dětstvím a prožila několik násilných vztahů s muži. O své tři syny se moc nestarala a byla vůči nim chladná a agresivní tak, jako kdysi její rodič vůči ní. Přesto případ zaujal pozorovatele paranormálních jevů Barryho Taffa a Kerryho Gaynora. Těm se údajně podařilo vyfotografovat tzv. orb, tedy světelný jev, který na fotografiích značí přítomnost nadpřirozené entity. Bither zemřela v roce 1999 a zda lhala, nebo ne, to nikdy nikdo nezjistil.

Co jsou zač černooké děti? 3 strašidelné historky o tomto děsivém fenoménu

Realita, nebo fake? 12 děsivých duchařských fotografií, co vám nedají spát