5 důvodů, proč jít na ďábla jménem Marilyn Manson

david-p-stefanovic

Máte lístek na vyprodaný koncert Marilyna Mansona? To je dobře. Lucerna nebude 12. srpna tak kultivovaná, jak bývá zvykem. Bude se tu uctívat ďábel, sex, drogy a rock’n’roll. Možná trochu usedle, ale pořád s velkou parádou. Proč u toho chcete být? Tady je pět důvodů.

5. Running To the Edge of the World

Jeden z nejlepších songů Marilyna Mansona pěkně ilustruje současnou fázi zpěváka i kapely, která se s vydáním alba Eat Me, Drink Me (2007) výrazně uklidnila. Od té doby Manson dává jasně najevo, že není jen estrádní satan, ale hlavně velmi poučený muzikant. Do své hudby vpustil další vlivy (jako u všech amerických hudebníků se poměrně výrazně projevuje country), čímž ji obohatil a zpřístupnil novému publiku.

4. The Beautiful People

Uplynulé dekády ovšem neznamenají, že by Manson nebyl pravá Antichrist Superstar. Písně z dob, kdy na pódiu zapaloval Bibli a přibližoval představení satanistické mši, jak to jen šlo, mají pořád stejnou sílu. Kapela si to uvědomuje a do publika jich nabuší dost a dost.

3. Lákavá továrna na sny

Fanoušci brilantního seriálu Californication byli zvyklí na zjevení všelijakých zdrogovaných rockerů, ale pravý a nefalšovaný Marilyn Manson tomu teprve dodal šťávu. Nebyla to jeho první role, ale každopádně se mu před kamerou zalíbilo a vyjadřuje se ve smyslu, že právě začíná jeho filmová kariéra – vidět ho můžete třeba ve filmu Wrong Cops (2013) a pracuje na svém velkém projektu Phantasmagoria: The Visions of Lewis Carroll, kde by si měl zahrát hlavní roli. Rozhodně se vyplatí jít na Mansonův koncert, než  ho vychmátne Hollywood a hudební nadšenci budou mít po legraci!

Poslechněte si Marilyna Mansona v Youradiu

2. Nová deska na příští rok?

Přes pochmurné vyhlídky předchozího bodu připravuje Manson nové album, s nímž je dle vlastních slov ve finální fázi a deska by měla vyjít příští rok. To znamená, že písničku či dvě by z ní mohl utrousit už teď. A kdo by nechtěl mezi prvními slyšet, kam se maestro vydá příště?

1. God of Fuck

Je pravda, že televizní obrazovka kromě jiného ukázala, že Manson poněkud zpustl a váží zhruba dvakrát víc než zamlada. Čas nečeká ani na ďábla. Ale ohlasy ze současné tour se shodují na jednom: Mansonovo vystoupení nic ze své působivosti neztrácí. Buďte si jisti, že tenhle samozvaný antikrist vás uhrane a zatímco na vás bude ječet a kázat své nepříjemné pravdy, nebudete chtít nic víc, než pocítit na tváři jeho pot. 

Témata: