5 důvodů, proč vyrazit na Limp Bizkit

kristinabila

Po odřeknutí účasti skupiny Megadeth budou největšími hvězdami festivalu Aerodrome společně s Avenged Sevenfold američtí nu-metalisti Limp Bizkit. Proč se na ně jít 17. června na pražské Výstaviště podívat? Tady je pět jasných důvodů.

5. Wes Borland

Orangutan křížený se svítícím monstrem. Černá postava s rudě žhnoucíma očima. Plesnivý kouzelník s roztrhanými hadry nebo voják s odhalenými vnitřnostmi. Wes Borland pokaždé vystupuje jako neidentifikovatelné stvoření, které náhodou drží v ruce kytaru a náhodou na ni umí kouzlit. Na publikum vystrkuje zadek a dělá neslušná gesta. Borland je frajer se vším, co to slovo znamená, a kdo ho nikdy neviděl naživo, přichází o hodně. Jakou šílenou kreaci vymyslí na Výstaviště?

Poslechněte si Limp Bizkit v Youradiu

4. Skvělá muzika

Ať už jsou na tom Limp Bizkit dneska jakkoliv, jejich kombinace rapu a úderných kytar má pořád náboj. I když kapela ve své diskografii párkrát zakopla, je si moc dobře vědoma toho, co naživo funguje a nebalamutí sama sebe, že nejlepší éra teprve přijde. Kromě otřepané Behind Blue Eyes se nebojí vytáhnout ty nejlepší staré fláky jako Break Stuff nebo Boiler, které pak chytře proloží novinkami. Limp Bizkit si s sebou vozí gigantickou aparaturu, díky níž fanoušek nemá ani šanci pokecat s kámošem – musí zkrátka vnímat jenom čistý „nabušený“ zvuk. A tak je to správně. Doufejme, že se v tomto směru v Praze na Výstavišti vše povede.

Aerodrome festival

Praha, Výstaviště, 17. 6. 2014

Zahrají: Limp Bizkit, Avenged Sevenfold, Hentai Corporation, Rob Zombie, Powerman 5000

Vstup: 1690 Kč (zde)

3. Kapela, která se nebere vážně

Kadence sprostých slov v textech Limp Bizkit je zcela jistě vyšší než "průměr". Ale koho to zajímá? Pánové se neberou vážně, jen se z každého hned neposadí na zadek. Durst o sobě zpívá jako o za*raným vidlákovi z Jacksonville, spoluhráče oslovuje motherf*ckers a je mu jedno, že jejich děti s manželkami zrovna poslouchají. Koncerty Limp Bizkit se nese v uvolněné nadsázce a přesně tak mezi sebou komunikuje publikum i skupina. Všichni na hru rádi přistoupí, protože je nesmírně osvobozující. Ať už jste kravaťák nebo po nocích uklízíte, rádi si na všechno zanadáváte a na chvíli se cítíte jako ten největší boss.

2. Dobrá show

Limp Bizkit s sebou nevozí ohně ani obří projekce, celý večer táhnou sami jen s pomocí gigantických světelných děl. Kapela existuje (výluky nevyjímaje) od roku 1995, ale na pódiu jí to pořád skvěle šlape. Členové jsou sehraní, rozumí si a publikum se snaží bavit do poslední minuty koncertu. Do akce neváhají zapojit ani fanoušk, nutí je sedat, skákat, řvát, dupat, tahají je na scénu, házejí lascivní vtípky na slečny nebo skáčou do davu, mezi skladbami zkrátka rozhodně nevznikají hluchá místa. Jede se od začátku do konce, odpočívat se bude až v hrobě.

http://www.youtube.com/watch?v=_i_qxQztHRI
  

1. Fred Durst

Rodákovi z Floridy je sice už přes čtyřicet, kdyby ale Limp Bizkit ukázal záda, může se jít zbytek klouzat. Zpěvák Fred Durst se narodil jako showman, který je ochotný nechat na pódiu duši i kalhoty. I po letech má svůj styl. Bez rovného kšiltu nevystrčí nos a příchozí pokaždé pobaví vtipnou módní kreací – ať už je to vytahané „pyžamo“ nebo panensky bílá košile zapnutá až na poslední knoflíček. Frontman by měl zvládat davy, Fred ale kočíruje sta tisíce lidí s až neuvěřitelnou lehkostí. V tomhle případě rozhodně platí: když skočím z okna, tak oni taky. A navíc – nikdo neposílá nikoho do háje s takovou elegancí jako Durst. Má s tím někdo problém?

Témata: