5 filmových premiér, na které už dlouho všichni netrpělivě čekáme

Redakce

Na filmová plátna se letos blíží velké trháky, na které stojí za to jít do kina. Nesmíte si je nechat ujít ani vy!

Dívka ve vlaku (2016). Film dívka ve vlaku natočil Američan Tate Taylor. Inspiroval se stejnojmennou knižní předlohou, která v loňském roce měla úspěch po celém světe. Z tohoto důvodu nás všechny zajímá, jak tento úspěšný příběh dokázal režisér předat na plátno. Na snímek se můžete těšit už letos v říjnu. Film pojednává o rozvedené Rachel Watson. Každý den jezdí do práce vlakem kolem města, kde žije její exmanžel se svojí novou ženou. O několik domů dál, do kterého jde z vlaku dobře vidět, bydlí neznámý pár. Rachel je na každé cestě sleduje a představuje si jejich životní příběh. Dokonce jim dala jména Jess a Jason. Jednoho dne uvidí v jejich domě něco podezřelého. Od této chvíle se začne zajímat o jejich opravdové identity a zaplete se do napínavých situací.

Anthropoid (2016). Válečný film Anthropoid natočil Brit Sean Ellis. Jednu z hlavních postav si zahrál herec Jamie Dornan, lamač ženských srdcí. Mohli jste ho vidět v trháku Padesát odstínů šedi. Po jeho boku si zahrála i česká herečka Aňa Geislerová. Film dorazí do kin už na konci září. Rozhodně se máme na co těšit. Ve snímku jde o válečnou operaci za druhé světové války, atentát na Reinharda Heydricha. Byl to vůdce nacistických sil v Československu v první polovině dvacátého století. Spojenecké síly v Londýně se rozhodly zbavit tohoto muže. Operaci nazývají Anthropoid…

Inferno (2016). Inferno natočil Američan Ron Howard. Snímek je zpracovaný podle knižní předlohy spisovatele Dana Browna. Po úspěšných filmech Šifra mistra Leonarda a Andělé a démoni jde herec Tom Hanks opět do akce. Můžeme s ním prožívat velké dobrodružství v kině už od října letošního roku. Hlavní hrdina pátrá po stopách samotného Danteho (autor Božské komedie). Na hledání nebude sám, spojí se s doktorkou Sienou Brooks. Společně se chystají zachránit svět před globálním spiknutím.

Fantastická zvířata a kde je najít (2016). Snímek Fantastická zvířata a kde je najít natočil Brit David Yates. Film je natočen podle knižní předlohy J. K. Rowling. Bude to další pecka z kouzelnického světa Harry Pottera. Na filmová plátna dorazí už letos v listopadu. Newton Scamander se vydává se svým podivným kufříkem do světa hledat magické tvory z celého světa. Snaží se je všechny najít, aby o nich mohl sepsat knihu. Kouzelník se vrhne do velkého dobrodružství, kam nás vtáhne s sebou.

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti (2016). Film Siročinec slečn Peregrinové zrežíroval Američan Tim Burton. Režisér je známý svými neobyčejnými snímky, jako jsou Karlík a továrna na čokoládu, Střihoruký Edward nebo Alenka v říši divů. Tento film se jistě nevyhnul jeho nekonvenčnímu stylu. V kinech se objeví už na konci září. Hlavní hrdina Jake najde zvláštní místo, sirotčinec slečny Peregrinové. Žijí v něm děti se zvláštními schopnostmi, které musí čelit různým nebezpečím. Mladý chlapec nakonec zjistí, že i on sám je něčím zvláštní a může pomoci ostatním dětem.

 

Témata: