5 filmů podle Stephena Kinga, které možná neznáte, ale musíte je vidět

Redakce

Remake Carrie už máme za sebou, nová verze hororu To bude brzy v kinech, Osvícení a Zelenou míli každý viděl... Stephen King je ale extrémně plodný autor a podle jeho knih vzniklo mnoho snímků, kterým se nedostalo tolik pozornosti, ale rozhodně stojí za vidění. Tady jsou.

  1. Mrtvá zóna
    Z našeho výběru je tento sníme rozhodně nejznámější, i tak ho ale zařazujeme. Christopher Walken hraje muže, který po procitnutí z kómatu dokáže předpovídat budoucnost. Tento snímek byl námětem pro jednu z strašidelných epizod Simpsonových, kde měl stejnou schopnost Ned Flanders.
  2. Dům v růžích
    Třídílný televizní film překvapí kvalitní atmosférou a závěrečnou hodinou, jejíž strašidelnost hravě strčí do kapsy všechny ulekané a zakrvácené moderní horůrky.
  3. Stůj při mně
    Jedna z nejlepších a nejvěrnějších adaptací Kingova románu potěší všechny, kdo v dětství trávili léto s partou kamarádů někde na venkově a snili o velkém dobrodružství.
  4. The Woman in the Room
    Krátkometrážní film, který znají zřejmě jen skutečně skalní fanoušci tvorby populárního spisovatele. Je o ženě, která umírá na rakovinu ve své ložnici, a jejím synovi, co se rozhodl ulehčit jí trápení… Je to mimochodem filmový debut režiséra zmiňované Zelné míle či Vykoupení z věznice Shawshank.
  5. Dolores Claireborne
    Kathy Bates je geniální herečka a ukázala to v kultovní Mysery nechce zemřít. Neméně skvělý part ale získala ve filmu Dolores Claireborne, ke hraje služku podezřelou z vraždy.

6 super hororových filmů pro lidi, co horory nesnáší

10 domů ze slavných hororů a jak vypadají dnes