5 herců, kteří ve filmech záhadně omládli či zestárli aneb CGI efekty jdou proti přírodě

Redakce

Spousta filmů by si dnes bez CGI efektů ani neškrtla. Většina snímků natočených v nedávných letech je alespoň na několik scén využila. A to dokonce i na omlazení či zestárnutí herců. Zajímá vás, jací herci byli pomocí CGI efektů ve snímcích upraveni?

  1. Orlando Bloom

Herec Orlando Bloom byl v trilogii Pán prstenů neodolatelný, mladý a svěží. Žádné úpravy prováděné s pomocí efektů nepotřeboval. Byl na něj použit jedině make-up, ostatně jako na všechny herce. Zhruba po deseti letech se filmaři rozhodli, že natočí trilogii Hobita. Orlando si zahrál elfa. Háček byl v tom, že ti stárnou velmi pomalu a mohou se dožít až tisíc let. Trilogie Hobit se odehrávala dějově ještě před Pánem prstenů. Orlando v té době už nebyl nejmladší. Nedalo se nic dělat, filmaři jej museli omladit přes CGI efekty. Legolas nemohl mít ani maličkou vrásku, jeho pleť vždy vypadala dokonale.

  1. Brad Pitt

Brad Pitt zaválel ve filmu Podivuhodný případ Benjamina Buttona. Snímek vychází z povídky od autora F. S. Fitzgeralda. Hlavní hrdina se narodí jako stařík a postupně mládne. Tvůrci snímku se na Bradovi opravdu vyřádili, co se týče CGI efektů. U tohoto filmu to bylo nevyhnutelné. Nejdříve musel herec pomocí počítače zestárnout a pak zase až moc omládnout. Ve snímku Podivuhodný případ Benjamina Buttona je Brad téměř v každé scéně upravený přes CGI efekty. Ve filmu se nachází jen minimum scén, kde úprava neproběhla. Nutno podotknout, že se to filmařům moc povedlo, obzvláště Bradovo omlazení. Přesně tak vypadal, když byl mladší.

  1. Arnold Schwarzenegger

V loňském roce měl premiéru film Terminator Genisys. Hlavní roli v něm hrál pochopitelně Arnold Schwarzenegger. Hrdina cestuje v čase, vrací se zpět do roku 1984. Musíte uznat, že by bylo velice divné, kdyby dnes již téměř 70 letý Arnold hrál své mladší já s vráskami. Z toho důvodu ho tvůrci omladili pomocí efektů CGI. Ve scénách, kdy bojuje jako své mladší já, byl omlazován jen velmi zřídka. Pro filmové tvůrce je totiž mnohem jednodušší omladit herce v klidném stavu, než když bojuje.

  1. Robert Downey Jr.

Robert Downey Jr. se letos objevil ve snímku Captain America: Občanská válka. Snímek je téměř celý postavený na různých efektech. Jedním z nich byl využit na Roberta, aby jej omladil o několik let. Ve filmu hraje bohatého hrdinu Tonyho Starka, který se za pomocí speciálního obleku mění v Iron Mana. Ve snímku Captain America: Občanská válka se vyskytne jedna scéna, kdy byl Tony ještě velmi mladý. Filmovým tvůrcům se toto omlazení opravdu povedlo. Robert vypadá naprosto přirozeně a stejně, jako když byl ještě mladý fešák.

  1. Michael Douglas

Michael Douglas si zahrál hlavní roli společně s Paulem Ruddem ve snímku Ant-Man. Ztvárňuje hrdinu Hanka Pyma, který byl kdysi původním Ant-Manem. Objevují se tam scény z předchozích let, kdy vypadal hrdina Hank ještě poměrně mladý. Z tohoto důvodu jistě pochopíte, že filmovým tvůrcům CGI efekty opět hodně pomohly. Herec Michael Douglas v omlazených scénách vypadá opravdu dobře. Nemá téměř žádné vrásky a jeho obličej je plný energie a mladického elánu.

10 zajímavostí, které jste určitě nevěděli o filmu Láska nebeská

Zakázané plakáty, které se nikdy nedostaly do kin, protože byly moc