5 hříček přírody aneb abnormální ženy mezi námi. To jste ještě neviděli!

Redakce

Nikdo nechce zapadat do davu, obzvlášť ne ženy. Některým se to dokonce povedlo, aniž by musely vynaložit sebemenší úsilí. Kvůli jejich výjimečnosti se za nimi lidé na ulici otáčejí a doslova na ně zírají. Zírejte také!

Abigail a Brittany Henselovy

Abby a Brittany jsou siamská dvojčata. Naneštěstí jsou obě srostlé do jednoho těla, ale každá ze sester má svoji vlastní hlavu. Obě dívky mají zvlášť své srdce, plíce, ledviny, žaludek a žlučník. Naopak močový měchýř, játra, bránici, tenké i tlusté střevo a reprodukční orgány spolu sdílejí. Každá z dívek ovládá svoji polovinu těla. Postupným vývojem se dokázaly sladit. Fungují jako jeden člověk. I přesto, že mají holky jedno tělo, nejsou stejné. Mají odlišný vkus na oblékání, musí neustále dělat kompromisy. Abigail zvládá bravurně matematiku a Brittany zase psaní. Každá dívka musela zvlášť vykonávat zkoušky ve škole. Vystudovaly vysokou uměleckou školu. Obě mají dokonce řidičák!

Mandy Sellars

Mandy je od pasu nahoru normální žena, dolů už ne. Od mala trpí vzácnou poruchou zvanou Proteův syndrom. Při této poruše v člověku nekontrolovaně rostou tkáně v různých částech těla. U Mandy se to týká jen nohou, proto je má tak veliké. Žádná specifická léčba pro tuto strašlivou poruchu neexistuje, pouze lze zpomalit její průběh pomocí léků a chirurgických zákroků. Tato mladá žena už absolvovala amputaci jedné nohy. Po poměrně krátkém čase jí ale zase částečně dorostla. Američtí specialisté stále pracují na tom, aby Mandy mohli nějakým způsobem pomoci. Držíme palce!

Jyoti Amge

Jyoti je nejmenší ženou na světě. Pochází z Indie. Má dvaadvacet let a měří pouhých 62,8 centimetrů. Malá slečinka trpí achondroplazií, což je kostní porucha charakteristická sníženým růstem končetin. Sama se se svým vzhledem už nijak netrápí, ale nesnáší, když ji rodinní příslušníci zvedají a chovají jako malé dítě. Jyoti sní o tom, že se jednou stane slavnou a uznávanou herečkou. Začíná se jí to dařit. Byla obsazena do čtvrté řady populárního seriálu American Horror Story. O Jyoti určitě ještě uslyšíme!

Mikel Ruffinelli

Mikel je obří žena. Největší partií jsou její hodně široké boky. Jejich obvod měří 243 centimetrů. Kam se na ni hrabe Ewa Farna a její „boky jako skříň“. Mikel nebyla štíhlá nikdy, ale po čtyřech porodech se mohutně zvětšila. Tuk se jí začal ukládat jen do boků a její zadek rostl a rostl. Ženě ve střením věku to ale vůbec nevadí. Váží sice přes dvě stě kilo, ale je spokojená. Podle ní totiž muži nemají rádi hubené ženy. Stejného názoru je i její partner. A co si o tom myslíte vy?

Supatra Sasuphan

Supatra je patnáctiletá dívenka trpící Ambarasovým syndromem. Celé její tělo je zarostlé velkým množstvím chlupů. Co může být pro mladou dívku horší než zohyzděný obličej srstí? Touto poruchou je postiženo 50 lidí na světě. Ve svých 11 letech byla Supatra zapsána do Guinessovy knihy rekordů jako nejchlupatější žena světa. Od raného mládí je dívka terčem posměchů. Supatra je ale silné děvče a nijak se tím nezabývá. Má svůj cíl stát se doktorkou a pomáhat zraněným a nemocným lidem. Jen tak dál, Supatro!

10 zajímavostí o děsivých nočních můrách

17 typů lidí, které máme na Facebooku všichni: Rýpaly, mrtvé duše i úchyly