5 kouzelných měst Evropy, ve kterých se nebudete muset prodírat davy turistů

Redakce

Nesnášíte davy otravných a všude zavázejících turistů? Pak byste se měli podívat do méně známých měst, kde vám nerozdrtí nohy kupy zvědavců.

  • Salamanca (Španělsko). Západní část Španělska není atraktivním místem pro turisty. To je dobře, protože obyvatelé města Salamanca jistě nemají rádi davy otravných čumilů. Ostatně to nikdo. Paradoxně je tady toho na koukání docela dost. Vyrostlo tu několik architektonických skvostů. Jedná se hlavně o renesanční a gotické stavby. Za vidění stojí palác Casa de los Abarca. Město má využití i pro milovníky nočního života. Studenti z celého Španělska sem jezdí studovat a pařit. Salamanca není v žádnou noční hodinu mrtvé město. Mimo historické centrum jsou na každém kroku bary, restaurace a kavárny. Tady to prostě žije!
  • Marseille (Francie). Ve městě Marseille turisty potkáte, ale rozhodně ne tolik jako v Paříži. Hlavním důvodem, proč sem někteří lidé nechtějí jezdit, je vysoká kriminalita v ulicích. Obyvatelé Marseille by potřebovali podobného ochránce, jako je Batman, aby vyčistil město od násilníků. Někteří turisté neodolají a přes nebezpečí se do druhého největšího města Francie vydají. Není divu, protože je krásné. Úchvatnými památkami se to tu jen hemží. Jednoznačně stojí za vidění chrám Notre Dame de la Garde nebo pevnost na ostrově If.
  • Bath (Anglie). V anglickém městě Bath můžete relaxovat bez zpocených turistů. Vyvěrají tu horké prameny. Teplota vody sahá až ke čtyřiceti stupňům a pomáhá léčit různé nemoci. Už staří Římané se v těchto lázních rádi čvachtali. Vy můžete také. Město je zapsáno na seznam památek UNESCO, a to nejen kvůli horkým pramenům, ale také několika výjimečným památkám.
  • Aarhus (Dánsko). Aarhus je další město, které se hemží spousty studentů, nikoliv turistů z Evropy. Nachází se tu druhá největší univerzita z celého státu. Město je kouzelné, především díky svému námořnímu přístavu. Toto místo je jako stvořené pro romantické rande. Památkáři si zde také přijdou na své. O významné stavby není nouze. Dokonce tu můžete navštívit i skanzen. 
  • Verona (Itálie). V tomto městě opět počítejte s několika turisty. Na rozdíl od Říma nebo Benátek se tu ale nebudete muset tlačit v nekonečných davech. Město Verona je známo pro své velké množství římských a románských staveb. Snadno se do něj zamilujete. Není divu, že zde našel Shakespeare inspiraci pro své dílo Romeo a Julie. Ve Veroně se nachází balkon, ze kterého údajně Julie promlouvala k Romeovi.   

6 nejúžasnějších destinací, které jsou výborné pro vyjížďky na koních

Cestujte jako eko, bio, ezo. Jak?