4 malé změny s velkým efektem na váš úspěch

Redakce

Úspěšný život - kdo by o něm nesnil? I vy nejspíš máte v hlavě nějakou představu, jak by měl vypadat. Přitom ale den za dnem pokračujete ve svých zlozvycích, které vám cestu ke štěstí brzdí. Žádný strach, víme, které to jsou!

  1. Přestaňte s růžovým sněním! Blažený úsměv, nepřítomný výraz, to jsou znaky denních snílků. Utíkáte taky často do krajiny snů a představujete si svou růžovou budoucnost? Snít o věcech, po kterých toužíte, je prospěšné, abyste si ujasnili svoje priority, ale všeho s mírou. Nenechte se krásnými představami ukolébat. Je čas přestat snít a začít jednat!
  2. Neberte Ne jako Ne. Úspěch nepřichází přes noc a bez práce. Odmítnutí je přirozenou součástí života a důležité je nebrat ho fatálně. Ne může znamenat taky “Dnes ne”, nebo “S malou změnou ano”. Řada úspěšných lidí přiznává, že mockrát museli čelit odmítnutí. Důležité je neztratit víru a říct si, že když o vás a to, co nabízíte, nestojí tady, jinde budou nadšení. Věděli jste, že J. K. Rowling s rukopisem Harryho Pottera odmítlo 12 nakladatelů po sobě? Dnes si pravděpodobně rvou vlasy.
  3. Vždy o krůček víc. Nestačí jen plnit svoje povinnosti. Je třeba udělat o krok víc, abyste vystoupili z řady. A to platí i o cestě k úspěchu. Pokud si chcete jen odkroutit své a pak mít klid, těžko můžete doufat, že vám úspěch spadne sám do klína. Zvykněte si udělat vždycky o trochu víc, než je třeba – cvičit o 5 minut déle, dodělat práci dřív, než je třeba i za cenu přesčasu, nebo oslovit o 5 potenciálních klientů víc, než bylo v plánu. 
  4. Požádejte o pomoc. Jeden z nejčastějších omylů je ten, že mocní a úspěšní lidé jsou nenahraditelní, nepřekonatelní a bezchybní. A že musíte být taky takoví, abyste úspěchu dosáhli. Nemusíte vědět a umět všechno, důležité je umět práci delegovat, abyste se mohli věnovat důležitějším věcem. Někdy je lepší najmout profesionála, někdy stačí smířit se s tím, že někdo jiný udělá práci možná o trochu hůř, než jste si představovali, ale ušetří vám čas.

TOP 22 věcí, které příčetná žena nikdy nevyřkne

10 důvodů, proč je podzim ta pravá sezóna na pořádné sexuální radovánky (Bonus: 5 pozic, které jste ještě nezkoušeli)