5 mýtů o celulitidě, které byste měli vyhnat z hlavy

Redakce

Celulitida trápí většinu žen. S pomerančovou kůží je spojeno také spousta mýtů.

  1. Mýtus: Pouze lidé s nadváhou mají celulitidu – Celulitida je tuk pod kůží, který se zobrazuje jako hrbolky, protože tlačí pojivé tkáně, které vytvoří prostor, tedy důlek. Celulitida není ovlivněna nadváhou, je ovlivněna geneticky, stárnutím, kolísáním hmotnosti a dokonce i sluncem. Což se může stát komukoli.
  2. Mýtus: Když zhubnu, celulitida zmizí – Vzhledem k tomu, že kolísání hmotnosti je klíčovým faktorem vzniku celulitidy, tak se vám celulitida může hubnutím zhoršit. Rozhodně si tedy nezahrávejte s nějakou rychlou dietou, když už, tak začněte pomalu a o kůži pečujte, aby byla pružná.
  3. Mýtus: Kardio je pomocníkem proti celulitidě – Ano, cvičení může posílit tkáň pod kožními ďolíčky, ale nemůžete přesně říci, že je to díky pohybu na běžícím pásu. Měli byste cvičit totiž i silové tréninky, které tělo krásně zpevňují. Takže hurá na činky!
  4. Mýtus: Krémy proti celulitidě pomáhají – Myslíte si, že krémy proti celulitidě opravdu pomáhají? Ano, dočasně. Výrobky, které obsahují retinol, mohou fungovat na chvilku, ale zatím neexistuje nic, co by vás celulitidy zbavilo natrvalo.
  5. Mýtus: Liposukce pomůže – Takže, je nejen drahá, ale ještě bolí a navíc by celulitidu mohla ještě více zhoršit. Vzhledem k tomu, že si zahráváte s rozložením tuku v těle. Mohou se tak objevit jiné boule či důlky, které dříve neexistovaly. Raději choďte do posilovny.

Vše, co byste měli vědět o piercingu v uchu

Jste unavení a nepříjemní? Tak si dejte nějakou z těchto sedmi potravin, které vám zvýší energii