5 nej cestovatelských songů, které vás přinutí si sbalit bágl

Redakce

Nic za mnou a přede mnou jen cesta. Láká vás sbalit batoh a vyrazit na pořádný road trip, jak ho znáte z nejlepších filmů? Pak tyhle písničky jsou právě pro vás.

  1. The Passenger, Iggy Pop. Chytlavý rytmus hitovky The Passenger připomíná monotónní poskakování dopravního prostředku. Sám Iggy přiznává, že ho inspirovalo turné s Davidem Bowiem po severní Americe, kde se vezl jako pasažér v jeho autě. Text sepsal v berlínské nadzemce. Song vyšel v roce 1977. Znát ho můžete i z reklamy na jedno japonské auto.
  1. Fly Away, Lenny Kravitz. Fly Away je nejúspěšnější píseň Lennyho Kravize, která si držela první místo v americkém i britském hudebním žebříčku. Přinesla Lennymu v roce 1999 cenu Grammy.  „Přeju si, abych mohl odletět až do nebe, tak vysoko jako vážka. Chci vypadnout, chci uletět.” Kdo z nás by někdy taky nechtěl?
  1. Free Bird, Lynyrd Skynyrd. Další hit ze sedmdesátých let, který časem neztratil nic na své přitažlivosti. Rocková balada o touze být volný jako pták mluví z duše všem cestovatelům. Zabořte se do sedadla a užijte si jedno z nejparádnějších kytarových sól hudební historie.
  1. Leaving On A Jet Plane, John Denver a další. Prvně jste ho nejspíš zachytili ve filmu Armageddon, kde ho zpívala něžná Chantal Kreviazuk. Určitě jste ronili slzy nad tím, že AJ musí do vesmíru. Původně ho ale napsal John Denver už v roce 1966. Nejslavnější verze všech dob je od trojky Peter, Paul and Mary. Tahle skladba má super jednoduché akordy, takže jestli hledáte písničku, kterou zvládnete s kytarou, našli jste.
  1. Hit The Road Jack. „Vypadni Jacku a už se nevracej,” písnička, kterou proslavil geniální Ray Charles. Rhythm and bluesovou hitovku napsal v šedesátých letech Percy Mayfield a její příběh vypráví o zlé ženě, která vyhodila svého muže. Pusťte si ji třeba v jednom z mnoha povedených remixů a uvidíte, že i vy hned dostanete chuť vypadnout na cestu.

5 videoklipů, které nepochopíte aneb co to sakra je?!

5 nejerotičtějších klipů: Tato videa vás nažhaví