5 nejlepších animáků ze studia DreamWorks: Znáte je všechny?

Redakce

Studio Dreaworks bylo založeno v roce 1993 a od té doby se pěkně vyšvihlo. Vytvořilo jedny z nejlepších animovaných filmů, které na trhu existují. Připomeňte si, které to jsou.

  • Shrek. Shrek se stal velmi populárním filmem. Zelená, ošklivá a tlustá postavička uchvátila nejen děti, ale i dospělé. Skvěle propracovanými vtipy a triky dostal na kolena všechny generace. Vánoce by bez zeleného zlobra už nikdy nebyly jako dřív. Vytvořit Shreka trvalo tvůrcům necelých pět let. To je docela síla, ale velké úsilí se vyplatilo, protože film obdržel Oscara. Snímek se dočkal i dalších 3 pokračování – Shrek 2, Shrek Třetí a Shrek: Konec a zvonec. Všechny tři pokračování byla neméně úspěšné.
  • Jak vycvičit draka. Snímek Jak vycvičit draka oslavil veliké úspěchy. Chválí ho jak diváci, tak i kritici. Byl nominován na Oscara. Příběh je volně inspirován stejnojmennou knižní podobou od spisovatelky Cressidy Cowell. Film pojednává o mladém chlapci Skyťákovi a jeho drakovi. Příběh je zasazen do tvrdého vikingského prostředí. Snímek se dočkal druhého pokračování. Tvůrci začali tvořit dokonce i třetí díl, který by měl vyjít v roce 2017.
  • Madagaskar. Kdo by neznal zábavného Martyho, svůdnou Glorii, hvězdu Alexe a hypochondra Melmana? Čtveřici potrhlých přátel si oblíbili všichni po celém světě. Není divu. Trefné vtípky a nasimulované úchvatné prostředí se režisérům Eriku Darnellovi a Tomu McGrathovi opravdu povedly. Přátelskou čtverku nadabovali v originále Ben Stiller, Chris Rock, Jada Pinkett Smith a David Schwimmer. O hlas Glorie se prala slavná hvězda Madonna, ale měla smůlu. Boj vyhrála Jada.
  • Kung Fu Panda. Pandu Po si zamiloval snad každý. Snímek pobavil děti, dospělé i filmové kritiky. Svůj hlas animovaným postavičkám propůjčily známé hollywoodské hvězdy Jackie Chan, Lucy Liu, Dustin Hoffman nebo Angelina Jolie. Po úspěšné premiéře začali tvůrci studia DreamWorks tvořit druhý díl, který se jim také moc povedl. Třetí díl můžete vidět v kinech již letos.
  • Příběh žraloka. Barevný podmořský svět uchvátil převážně malé diváky. Vtipný příběh vypráví o upovídaném Oscarovi a žralokovi Donu Linovi. Animované postavičky v hlavních rolích namluvili známí herci Will Smith, Robert De Niro, Renée Zellweger a Angelina Jolie. A nejen to. Režiséři se rozhodli, že animované postavičky se budou nějakým způsobem podobat svým dublérům. Jak? Podívejte se na tento film a uvidíte.

6 momentů, kdy jsme chtěli být studentem Bradavic

8 filmů, které stojí za to vidět, protože zmatou vaši mysl

Témata:,