5 nejlepších filmů s Leonardem DiCapriem: Který odstartoval jeho hvězdnou kariéru?

Redakce

Leonardo DiCaprio je neustálým čekatelem na Oscara. Jako jeden z mála herců si ho opravdu zaslouží. Vždy dokázal bravurně ztvárnit své role. Má za sebou nespočet úspěšných filmů. Které z nich jsou podle nás ty nejlepší?

  1. Počátek

Megafilm Počátek pojednává o zlodějích snů. Hlavní hrdina Dom Cobb alias Leonardo DiCaprio vám ukradne nejen vaše myšlenky, ale i srdce. Po zhlédnutí filmu nebudete myslet na nic jiného, než na dechberoucí a komplikovaný děj. Není divu, že Počátek byl oceněn čtyřmi Oskary. Herecký výkon Lea byl jako vždy unikátní. Nikdo jiný by nedokázal tak skvěle ztvárnit hlavního hrdinu jako on.

  1. Chyť mě, když to dokážeš

Leonardo DiCaprio bude nejspíš do smrti děkovat režisérovi Stevenu Spielbergovi za obsazení do filmu Chyť mě, když to dokážeš. Leo hrál v nějakých rolích i předtím, ale tato ho vynesla na výsluní a nastartovala jeho hvězdnou kariéru. Většina kritiků chválila příběh o mladém zlodějíčkovi falšujícím šeky, který se stal milionářem. Film se dokonce dočkal stejnojmenné muzikálové adaptace.

  1. Titanic

Titanic je stará dobrá romantická klasika. Nezáleží na tom, že jsme tento film viděli již desetkrát. Rádi se na něj podíváme znovu a znovu. Láska na život a na smrt mezi Jackem a Rose je nepřekonatelná. Přiznejte se, kolikrát jste u Titaniku brečeli, když Jack zemřel? Režisér tohoto oscarového snímku nechtěl ztvárnit jen lásku dvou lidí, ale i světovou katastrofu, která se skutečně stala. Běhá nám mráz po zádech, když si uvědomíme, kolik lidí v ledovém oceánu vypustilo svojí duši.

  1. Vlk z Wall street

Vlk z Wall Street je plný sexu, drog a peněz. Film je inspirován Jordanem Belfortem, který vydělával obrovské peníze, protože podváděl lidi a menší firmy. Jak prožíval svůj zhýralý život, můžete vidět v tomto filmu inspirovaném skutečnou událostí. Leonardo DiCaprio ztvárnil hlavního hrdinu opravdu dokonale. Legendární herec se dokázal bravurně ztotožnit s Jordanem Belfortem, jako by to byl skutečně on. Mimo jiné herci šňupající drogy ve skutečnosti fetovali vitamíny B.

  1. Prokletý ostrov

Prokletý ostrov je psychologický thriller. Leonardo hraje hlavního hrdinu Edwarda Danielse. Na ostrově není nic jiného než psychiatrická léčebna s nejhoršími a nejnebezpečnějšími pacienty. Edward přijíždí jako vyšetřovatel kvůli jednomu zapeklitému případu. Divák je od začátku až dokonce filmu napjatý, protože se neustále dějí neočekávané situace. Leonardo skvěle vykreslil psychiku postavy, kterou hraje. Opět se mu nedá nic vytknout. Film se okamžitě stal velkým trhákem a vydělal více než 41 milionu dolarů.

Nemoce hvězd: Kdo trpí depresemi a kdo kompulzivní poruchou (možná proto ještě nemá Oscara…)

Leonardo DiCaprio slaví narozeniny: Zde je 5 věcí, kvůli kterým ho milujeme (i když ještě nedostal Oscara)