5 nejlepších klipů se zvířátky aneb krátká lekce zoologie. Znáte je všechny?

Redakce

Zvířátka si do klipů nikdo moc nezve. Proč? Protože s většinou z nich se nedá pracovat. Když se jich sejde víc, tak dělají bordel, ani ten nejlepší rejža u nich nemá žádný respekt a sežerou všechny rekvizity, které jen chvilku necháte bez dozoru. Ale jinak je to určitě jedna velká psina. Nebo opičárna? Nebo třeba kočičárna?

Katy Perry – Roar. Katy Perry, respektive její početná tvůrčí skupina, si na klipech dávají převelice záležet. A přitom je sympatické, že částky za ně utracené nedosahují nějakých okatých astronomických výšek. Klip se natáčel v losangeleské botanické zahradě a i když si na něm kritici docela slupli (jeden z recenzentů dokonce prohlásil, že „video k téhle písni je asi stejně překvapivé jako reklama na deodorant“), „Roar“ je jen dalším důkazem toho, že mínění lidu se často od názorů novinářů diametrálně liší. Novinářům holt asi malpy kapucínské nepřijdou humorné.

Fall Out Boy – Thnks For The Mmrs. U opiček ještě zůstaneme. Před sedmi lety si je do videa umístili i tehdy jedni z největších emařů Fall Out Boy. Frontman Patrick Stump je sice dneska o dost hubenější, ale jako by s kily přišel i o schopnost napsat podobný megahit jako třeba zrovna „Thnks For The Mmrs“. V klipu k této obrovské pecce se objevuje hned několik zástupců opičí říše: krátkou roli dostali orangutan a malpa, ovšem celý klip si pro sebe doslova urvala rovnou celá tlupa milých, ale pěkně drzých šimpanzů, kteří všechno vědí líp, umí balit holky a hrát na bicí. A poradí vám, jak líbat Kim Kardashian, která se ve snímku mihla ještě v době, kdy svou zadnicí nezpůsobovala zatmění slunce.

Mayer Hawthorne feat. Jessie Ware, – Her Favorite Song. Na Grammy nominovaný hudebník Mayer Hawthorne by klidně mohl být docela vážným konkurentem třeba takového Justina Timberlakea, ale na to by musel mít kolem sebe podobně monstrózní tým jako autor hitu „Cry Me The River“. Možná je to ale dobře, protože Mayerovi nestoupla vůbec sláva do hlavy a vytváří opravdu skvělou hudbu. Klip k Hawthornově vynikající taneční písni „Her Favorite Song“, na které mu sekunduje neméně vynikající britská diva Jessie Ware, se hemží všemožnými psy, kteří stojí za barem, hrají v kapele nebo svádí dívky. Jeden z nich pak s nejhezčí dívkou odchází domů. Podle zpěváka je to taková metafora na chování mužů.

Best Coast – Crazy For You. S kočkami už probíhá natáčení o něco hůř. Tyhle zdomestikované šelmy jsou sice vznešená, ovšem také velmi tvrdohlavá zvířata, která nikdy nesedí tam, kde je posadíte, a když už tam sedí, tak nedělají to, co chcete. Koneckonců celá debutové album nazvané stejně jako tato píseň, tedy „Crazy For You“, se podle frontwoman Bethany nese v duchu „trávy a lenosti mé kočky“. Že by ale lenost znamenala v klipu nudu? Tak to vůbec ne! Ve spojení s touhle skvostnou letní vypalovačkou je každý kočičí záběr hned o něco vtipnější. Už jen kočičák v košili s úhledně uvázanou kravatou a vševědoucím výrazem dělá z tohoto klipu vyloženě lahůdku.

OK Go – White Knuckles. Američtí OK Go jsou samozřejmě králové synchronizace. To, jak dokonale jsou ve svých vizuálech sehraní, nepřestává nikdy udivovat. A proto muselo být ještě o něco obtížnější to zvládnout, když si k natáčení přivoláte smečku psů. Pravda, velice ukázněných a šikovných.  A ještě k tomu je i vidět, že je to bavilo – ocasy jim kmitají jedna radost a ještě na konci i štěkají do rytmu lépe než kdejaký (začínající) bubeník. Výsledný klip je jedním ze 124 pokusů a neobsahuje jediný střih. Ale to už je u OK Go běžná rutina.

Jste po rozchodu a jdete cvičit? Tak si pusťte těchto 7 nakopávacích songů a pojedete jako drak!

10 female power songů, které vám okamžitě dodají sebevědomí

 

 

Témata:,