5 nejlepších western klipů aneb zatančete si v pouštním prachu

Redakce

Na žánr zvaný western dnes vzpomínáme už jen s nostalgií. Přitom minimálně sto padesát let zpátky by nikdo nevěřil, že může existovat něco inspirativnějšího než vzrušující honičky kovbojů s padouchy, rejžování zlata či skotačivé tance na piánu. Ale jako každá móda, i western nakonec zevšedněl a musel ustoupit místo něčemu novému. Ovšem nikdy se na něj nezapomene, třeba i díky pětce těchto umělců, kteří své klipy zaranžovali do stylu Divokého západu.

David Guetta – Lovers On the Sun (feat. Sam Smith)

Klip zachycuje notorickou lovestory obyčejného kluka a dívky, která má schopnost ovládat sluneční paprsky a ty využije k tomu, aby kluka osvobodila ze zajetí a nakonec i porazila bandu nafoukaných záporáků. Je sice pravda, že spojení EDM a kloboučníků v zpustlé krajině není úplně logické (a kromě toho ta podprsenka vypadá až příliš současně), ale klip má dobrý nápad a i pěknou stylizaci s množstvím split screenů.

P!nk – Trouble

Zpěvačka s jedinečným chraplákem dělala tenhle klip v době, kdy se strašně pohádala se svým nynějším manželem Carey Hartem a tak si v něm nejspíš vybila veškerou svou zášť vůči mužům. P!nk v něm přijíždí do Žraločího města a když vidí, jak špatně se tam chovají k ženám a ke koním, zaplete se do divoké rvačky s tamějšími muži. Nakonec se dostane do vězení, ale z něho vyvázne a z města nakonec odjíždí jako vítězka. Možná jste si toho nikdy nevšimli, ale ty holky, co tam zvedají nohy až někam do druhého patra, jsou děvčata z The Pussycat Dolls. Vevo bohužel znepřístupnilo video pro Českou republiku, ale my věříme, že jste velice šikovní, a tak si video někde najdete… Mezitím si poslechněte alespoň audio.

Lindsey Stirling – Roundtable Rival

Ani v krátkém videu vynikající houslistky se neobejdeme bez propejení moderní a minulé doby. Na druhou stranu to působí docela úsměvně (v pozitivním slova smyslu), když kovbojové vytáhnou místo pušek elektrické kytary. Vlastně celý scénář klipu je poměrně neokoukaný a kdyby se nějakým způsobem překlopil do reality, bylo by to rozhodně zajímavé. Možná by se konečně přestalo tolik umírat ve všelijakých potyčkách, když by se místo zbraní používaly hudební nástroje a tanec k tomu, aby se změřily síly.

Karmin – Didn’t You Know

Divoký západ ale nebyl jen o tanečcích, chlastu a třískání do omšelého a rozladěného piána. Čas od času se něco zvrtlo a na řadu tak přišly v lepším případě facky, bitky a pár lidí dostalo přes hlavu židllí. Ale občas se vytáhly z pouzder i pistole, pušky a nože a to už moc k smíchu nebylo. O tom vypráví hodně temný klip amerického dua Karmin. V něm se utkají dvě hledané ženy (jedna z nich je účastnicí dua), z nichž ani jedna nakonec nepřežije a vyjde najevo, že to všechno byla bouda a skutečně šlo o to, aby nikdo nezůstal mezi živými. Každopádně se jedná o nejdepresivnější video od této jinak vcelku pozitivně laděné skupiny.

Brandon & Leah – Vaseline

Ve videoklipu od dvojice Brandon & Leah se nejprve neděje nic zvláštního. Vidíme „salůn“, ve kterém se jako vždy ostošest chlastá, hrajou se hazardní hry a do toho všeho se prohýbají vnadné děvy. Jenže pak do podniku vstoupí proslulý bandita a spolu se svými kumpány si všimne hezké dívky stojící na balkóně. Když s ní pak kriminálník skončí o samotě v pokoji, začne ho dívka svádět a vzápětí jej zabije několika výstřely z revolveru. V momentě, kdy se ozve střelba, do pokoje přiběhne jeden z nohsledů a chystá se ženu zabít mačetou, ta ale vyskočí z okna a zachrání se.

5 písniček, které slyšíte všude, ale neznáte je podle jména – druhý díl

Seriál Koule.cz – Slavné ženy a jejich sexy fotky: Pokračujeme s Lanou Del Rey

Témata: